hola

Aquest diumenge 5 de febrer se celebra la festa dels Tres Tombs organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat que culminarà la 107a Festa de Sant Antoni a Santa Perpètua. El 2020 va ser el darrer cop que a Santa Perpètua es va celebrar aquesta tradicional festa declarada Festa d’interès local pel Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua. La culpa d'aquesta aturada va ser de la pandèmia de la Covid-19.

Les activitats començaran a les 9 del matí amb l’esmorzar del carreter al recinte firal obert al públic al preu de quatre euros i una despertada amb el so dels Tabals del Grup de Joves Diables. Entre les deu i les onze del matí els infants de fins a 12 anys podran participar en un concurs de dibuix.

El recorregut dels Tres Tombs sortirà del recinte firal i anirà pel passeig de la Florida fins a la plaça Terminal per fer la volta i recórrer tot el passeig de la Florida fins a l’avinguda de Barcelona, allà es dirigirà cap a l’avinguda de Jacint Verdaguer fins a la Rambla i continuarà pel carrer de Genís Sala per tornar per l’avinguda de Barcelona.

Degut a aquesta festivitat, entre les 12 i les 15 h es tallarà al trànsit el tram de l'avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer entre la Rambla i l'avinguda Barcelona. Les parades del bus interurbà situades a la Rambla i a Can Folguera quedaran anul·lades.

Els abanderats d’enguany són cinc joves cosins África, Anna i Albert Uceda Calero i Enric i Maria Morales Calero. A les 11 del matí sortiran de casa seva fins al Recinte firal i el recorregut s’endegarà a les 11.45 h. A la Rambla des de la tribuna que s’instal·larà, Mossèn Mario Jurado farà la benedicció dels animals de companyia i dels participants als Tres Tombs.

La Junta de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat ha signat convenis amb diverses empreses que permeten organitzar activitats i tenir més d’una vintena de carros participants assegurats. Entre aquests, l’entitat ha decidit oferir un per a Espiral Catalunya per tal que hi participin persones amb diversitat funcional i també a dues associacions de famílies d’alumnes perquè els infants puguin viure la festa des de dins.

Els abanderats d'aquest 2023 són cinc cosins amb edats d'entre 21 i 13 anys que han participat de la festa des de molts petits.La Maria Morales anima la ciutadania ha sortir a viure la Festa dels Tres Tombs i animar-se a compartir-la i espera que tot surti bé.

El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Mestres, ha explicat algunes de les novetats d'aquesta edició 2023 de la festa. Una serà el primer Mercat3Tombs que s'instal·larà de 9 a 19 h a l'aparcament de l'avinguda de l'Onze de Setembre a tocar del Recinte firal.

L'entitat vol veure també quina és la visió que tenen els joves d'aquesta festa tradicional i per això ha convocat un concurs a Instagram. Per participar només cal penjar una imatge dels Tres Tombs nomenant @santantonisantaperpetua, compte del qual s'ha de ser seguidor i amb l'etiqueta #carretersdesanta. Les publicacions s'han de fer entre les 8 i les 15 h de diumenge. Joan Mestres ha afirmat que les deu millors s'exposaran al Restaurant Can Perico i la guanyadora obtindrà un sopar per a dues persones en aquest establiment.

El president de la Societat de Carreters també ha volgut recordar el concurs de dibuix infantil que es convoca amb el suport del Pa artesà i Espiral Catalunya per apropar la festa als més menuts.Joan Mestres desitja que la participació de carros, carruatges i cavalls sigui tanta que calgui fer les dues voltes de la passada passant dos cops per la rotonda de la Font.

El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat anima la ciutadania que té animals de companyia a passejar-los per la Rambla per tal de rebre la benedicció.

Demà dissabte a les 13h es farà l'homenatge al Monuments als carreters situat a la rotonda dels Carreters. Davant d'aquest monument, Ajuntament i entitat recordaran les persones que han fet possible la festa al llarg d'aquests 107 anys.


Foto: Abanderades de 2020, al passeig de la Florida / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]