hola

Un centenar de cavalls i una cinquantena de carruatges van prendre part ahir en la 107 Festa dels Tres Tombs que va tenir lloc a Santa Perpètua organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat. Nombrós públic va sortir als carrers per celebrar aquesta festa declarada Festa d’interès local pel Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Després de dos anys es va tornar a viure aquesta festa molt arrelada al municipi i que recorda el passat agrícola perpetuenc. Aquesta passada va tenir més participació d'infants que d'altres gràcies a l'oportunitat que la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat ha donat a dos centres educatius i a l'entitat Espiral Catalunya de participar pujant a carros. El dia meteorològicament va ser esplèndid i el recinte firal va ser un dels punts on moltes persones es van apropar per veure de ben a prop els cavalls i els carruatges abans de la seva desfilada pels carrers de la localitat.

La festa va començar ben d'hora amb l'esmorzar al recinte firal i la despertada a càrrec dels Tabals del Grup de Joves Diables de Santa Perpètua. Aquest any per primera vegada s'han convocat certàmens de dibuix infantil i d'Instagram i també per primer cop es van instal·lar diverses parades d'articles de proximitat, artesanals i ecològics en el Mercat3Tombs.

Els abanderats d'enguany han estat cinc cosins l'África, l'Anna i l'Albert Uceda Calero i l'Enric i la Maria Morales Calero. Ells han participat de les festa des de ben petits amb la seva àvia i els seus pares, però mai havien estat abanderats i és una experiència que els ha omplert, segons explicaven en acabar la festa i han animat als joves a formar part de l'entitat i de la festa.

El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Mestres, es mostrava molt satisfet amb el desenvolupament d'aquesta edició de la festa i sobretot amb l'àmplia participació de cavalls i carruatges que han seguit el protocol de benestar animal.Mestres ha agraït els convenis a les empreses que han permès oferir carros a escoles, a Espiral Catalunya i a gent gran de l'entitat. El president de la Societat de Carreters apunta que els infants tenien una motivació especial aquest any en la festa.Sobre les novetats d'aquesta edició, Joan Mestres ha comentat que caldrà anar millorant però que han tingut molt bona acceptació.Mestres ha conclòs que aquesta festa ha estat la unió d'esforços des de diferents àmbits per aconseguir que Santa Perpètua gaudeixi de la Festa de Sant Antoni Abat.

Una de les novetats ha estat la participació de dues escoles de la localitat. Els infants estaven molt il·lusionats amb la seva primera participació als Tres Tombs.Un dels socis de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat que ahir va passejar en un dels carrers és el Josep Jornet que durant 45 anys havia format part de la junta i que ha viscut la festa des dels anys 70.


Foto: Nombrós públic va sortir al carrer per veure els Tres Tombs / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]