hola

La plaça del 8 de març acollirà la programació que l’Ajuntament de Santa Perpètua està preparant per a l’obertura a la ciutadania del complex d’El Vapor, que tindrà lloc en el marc de la Festa Major d’Hivern. A partir d’aquesta data, el Vapor esdevindrà un centre de turisme industrial amb el Museu del Treball i la Indústria Viva, que també tindrà com a centres radials la Granja Soldevila i l’església de Santiga, amb la rehabilitació actual de la Rectoria. L’Ajuntament també ha informat que la seu del MTIV a la Granja s’inaugurarà l’11 de març.

La primera planta del Vapor acollirà tota la museografia del MTIV, que es troba ja en la seva fase final. La mostra compta amb diverses peces restaurades que provenen de la col·lecció del fons local i també de convenis de donacions amb la ciutadania. A més, gràcies a la col·laboració del Museu d’Arenys de Mar i el Museu de Mataró, la museografia del MTIV compta amb diferents peces que han cedit aquests equipaments culturals. El Museu també comptarà amb sis audiovisuals que es projectaran a l’edifici del Vapor i a la resta dels espais del MTIV.

El projecte turístic industrial del Vapor Aranyó i Centre d’Indústria Viva de Santa Perpètua de Mogoda inclou la rehabilitació de la nau gran del Vapor Aranyó, una antiga fàbrica tèxtil que va donar lloc a la industrialització inicial del municipi; la nau de la caldera del Vapor, que és un petit annex a l’edifici; el pati de la fàbrica i l’entorn exterior a l’edifici, ubicat al barri de Centre Vila. El projecte està subvencionat per la Unió Europea a través del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER) i per la Diputació de Barcelona.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Marçal Solà, ha explicat que “per fi inaugurarem la nova sala Telers que és la nova sala gran cultural de la planta baixa d’El Vapor i el principal motiu d’aquesta rehabilitació, el MTIV”. Solà ha expressat que a partir d’aquesta data “serem un Museu de referència a nivell de Catalunya” sobre la història del treball i la indústria. La jornada inaugural comptarà, segons ha detallat el regidor, amb parlaments, un espectacle i l’obertura de l’espai a tota la ciutadania. Marçal Solà ha manifestat que “el proper 4 de març la ciutadania podrà començar a trepitjar aquest nou espai, que aviat serà un altre espai cultural del municipi on s’hi podran fer activitats i accions”.

Procés per establir les bases educatives

El personal docent de Santa Perpètua ha format part de la preparació de les bases educatives del MTIV. Professors i professores de centres educatius i del Centre de Recursos Pedagògics han participat en un procés intern per establir el programa educatiu del Museu, que es basarà en l’educació 360º i s’adreçarà a tota la ciutadania i a les entitats del municipi. El procés s’ha dut a terme amb una empresa que ha realitzat primer una diagnosi de l’entorn i que establirà una proposta.


Foto: Nou Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]

Efímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors
20 Nov 2023 13:31 - RedaccióEfímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors

Efímera, la programació estable d'espectacles organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua, ha clos [ ... ]