hola

La Biblioteca Municipal Josep Jardí reobre les seves portes avui a les 15.30 hores després de les obres de reforma que s'han fet a la planta baixa de l'equipament. Els treballs de millora són visibles pel que fa a la millora de l'accessibilitat i invisibles com la insonorització dels equips de climatització.

Durant els darrers nou mesos, la Biblioteca Municipal ha estat ubicada de manera provisional a l'Espai 3 de La Granja des d'on s'han ofert activitats programades com sessions de conta contes, clubs de lectura i préstec, les coses que no s'han pogut fer i que eren habituals per als usuaris de la Biblioteca era entrar, ocupar les taules per llegir o fer deures, passejar i remenar les prestatgeries o fer ús dels ordinadors. Des d'avui mateix, tot això retorna.

L'accessibilitat de la Biblioteca ha millorat amb un canvi de portes, ara automàtiques i corredisses que permeten entrar i sortir de l'edifici sense dificultats a persones amb cadira de rodes o a famílies amb cotxets d'infants. També s'han instal·lat taulells adaptats al vestíbul i a la sala infantil amb un espai preparat per a persones amb mobilitat reduïda.

Per tal de pujar a la primera planta, on s'ubica l'espai d'adults, ara les escales formen part del vestíbul que podrà encabir exposicions amb més amplitud. I la sala infantil ha guanyat en capacitat per a llibres, tot i que ha hagut de ser en alçada perquè l'edifici té els metres que té, i inclou una sala diferenciada amb prestatgeria de llibres per als més menuts.

La directora de la Biblioteca Municipal, Míriam Gásquez, ha explicat que el silenci que ara es podrà gaudir a la Sala Infantil és una millora de la qualitat del servei.Gásquez ha destacat el gran canvi que suposa haver eliminat les antigues portes dobles que feien impossible a algunes persones entrar sense ajuda i el fet de disposar de taulells adaptats.

Aquesta reforma ha esdevingut després de vint anys d'edifici. Segons ha expressat la directora de l'equipament, Míriam Gásquez, la Sala Infantil té molts usuaris i els canvis s'han adaptat a aquestes usos reals ja que necessitava poder guanyar terreny i poder fer crèixer la col·lecció perquè té molta rotació.

Míriam Gásquez ha reconegut que l'espera ha estat llarga per poder reobrir però que han estat temes aliens a la Biblioteca i a l'Ajuntament, i ha subratllat que la ciutadania ha estat preguntant insistentment per la reobertura.


Foto: La Biblioteca reobre avui / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'
30 Nov 2023 14:01 - RedaccióTàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'

El Grup de Teatre Tàndem amb l'obra Un cop a l'any ha rebut diferents premis i nominacions a diferents [ ... ]

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]