hola

El 4 de març Santa Perpètua celebrarà la festa d’inauguració del nou Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV). A les 12 hores, a la plaça del 8 de març, començarà una programació que el Consistori perpetuenc ha dissenyat amb motiu de l’obertura d’aquest equipament municipal al complex d’El Vapor. Un acte institucional, un espectacle dissenyat per l'ocasió, jornades de portes obertes i algunes sorpreses més permetran a la ciutadania de Santa Perpètua conèixer el MTIV i el gran projecte que l’envolta. A partir d’aquesta data, la seu central del MTIV obrirà per oferir diferents serveis.

L’acte d’inauguració del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) s’iniciarà amb l’acte institucional a càrrec de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Cultura, Marçal Solà. Han confirmat la seva assistència el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, a més d’altres personalitats d’institucions que han col·laborat en la creació del Museu. Després de l’acte institucional, la ciutadania podrà gaudir d’una actuació teatral a través d’una producció exclusiva per la inauguració i per Santa Perpètua. Quan finalitzi l’actuació, s’obrirà el Complex per poder visitar la Caldera, la Sala Telers, el Vestíbul i el pati i a les 16 h començaran les visites gratuïtes a l’exposició permanent, que seran acompanyades d’un educador. Des de l’obertura de les instal·lacions es podrà sol·licitar cita per poder entrar per grups el mateix dissabte, diumenge o dimarts de Festa Major.

La directora del MTIV, Nuria Traveset, ha anunciat que durant els dies de Festa Major d’Hivern es faran jornades de portes obertes “perquè la gent pugui venir a gaudir-lo amb tranquil·litat”. Un cop s'inauguri el Museu obrirà fins les 20 hores i els dies 5 i 7 l’horari serà d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. El 6 de març el MTIV romandrà tancat. Els dies 8, 9 i 10 de març l’horari de portes obertes serà de 17 a 20 h. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha expressat que “és el primer museu a nivell de Catalunya que toca aquesta temàtica en exclusiva” i ha destacat que “l’edifici és una peça única i de molt valor per tota la ciutadania perpetuenca”. Garcia ha detallat que el Museu permetrà “tenir més peces de les que teníem perquè no estàvem reconeguts com a museu i, d’altra banda, fer activitats culturals a la planta baixa”. L’alcaldessa ha convidat a la ciutadania a assistir a la festa d’inauguració perquè “és una obra de ciutat i penso que ens podem sentir tots i totes molt orgullosos”. El MTIV s’ubica a la primera planta d’El Vapor, que acull la seva museografia. La mostra compta amb peces restaurades del fons local, donacions de ciutadania i elements cedits pel Museu d’Arenys de Mar i el de Mataró.

El MTIV forma part del projecte turístic industrial Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva, un projecte que ha comptat amb una subvenció d’1.361.560,64 euros de la Unió Europea a través del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). El MTIV també ha rebut ajuts de la Diputació de Barcelona per un import total de 880.780,32 euros.

El MTIV s’acredita com a Punt d’Informació turística

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) ha lliurat al Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) l’acreditació per ser Punt d’Informació turística de la comarca. La directora del MTIV, Núria Traveset, ha explicat que això comporta que el Museu pugui explicar l’oferta turística de la comarca. L’equipament, a la seva recepció, tindrà material de difusió d’àmbit turístic de la resta de municipis de la comarca. Alhora, a la resta de Punts d’Informació Turística del Vallès Occidental es farà difusió de tot allò relacionat amb el turisme a Santa Perpètua. L’acreditació permet que el MTIV ofereixi informació turística de la comarca com un servei més. Així, el Museu és el primer equipament de Santa Perpètua que es converteix en un Punt d’Informació turística.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Marçal Solà, i la directora del MTIV van rebre l’acreditació dimecres 22 de febrer a la Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental.


Foto: Banderoles de la inauguració del nou museu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]