hola

El Cineclub Cisco Mosenya projecta el Cicle Gaudí al Teatre del Centre. Aquest projecte, que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català, suposa la projecció d'una desena de pel·lícules a l'any, una cada mes, a excepció de juliol i agost. El cicle es va presentar coincidint amb la festivitat de Santa Perpètua. El 18 de març, a les 19h, es projectarà Suro, una de les triomfadores dels darrers Premis Gaudí,

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, durant la presentació del cicle, va explicar que "l'Ajuntament de Santa Perpètua forma part del conveni signat amb l'Acadèmia de Cinema Català per què creiem fermament en la difusió de la cultura i del cinema en català" i va afegir que és una "iniciativa innovadora que apropa el cinema en català a la ciutadania i prestigia la producció cinematogràfica del país". L'edil es va mostrar satisfeta que Santa Perpètua formi part d'aquest circuit estable i va destacar l'empenta del cineclub que "ho ha fet possible".


Amb l’objectiu de potenciar i assolir que el cinema català arribi al públic es va posar en marxa el Cicle Gaudí, segons va explicar la cap de projecte del cicle Gaudí, Marina Saura, que també va afegir que el cicle ofereix "producció i talent català" i presenta la "gran varietat i diversitat del cinema català". Actualment més d'un centenar de municipis de Catalunya formen part d'aquest circuit estable.

El president del Cineclub, Josep Maria Margalida, va afirmar que el cicle Gaudí "ens portarà més pel·lícules i de més qualitat" i va assegurar que tindrà una molt bona acollida.

El cicle es va inaugurar amb la projecció de la pel·lícula Maria i jo, que presenta l'autisme a través de la relació d'un pare i la seva filla. La presidenta d'Espiral Catalunya, Maribel Medina, va presentar la cinta. Famílies d'Espiral van assistir a la projecció.

D'altra banda, també es van presentar les properes pel·lícules d'aquest cicle. Suro una de les triomfadores dels darrers Premis Gaudí, és la pel·lícula que es projectarà el 18 de març al Teatre del Centre. "Suro" es va estrenar el passat mes de desembre i als darrers Premis Gaudí va aconseguir tres estatuetes: Millor direcció novell per a Mikel Gurrea, Millor protagonista femenina per a Vicky Luengo i Millor protagonista masculí per a Pol López. A més, també va obtenir dos premis en l’últim Festival de Sant Sebastià. A l'abril, es projectarà La maternal, de Pilar Palomero i al maig, "Vasil" d' Avelina Prat.


Foto: Un moment de la presentació del Cicle Gaudí en el Teatre del Centre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]