hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua obre el nou espai expositiu del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) ubicat a la Granja Soldevila.

L’acte inaugural tindrà lloc aquest dissabte 11 de març a les 12 hores i s’iniciarà al pati del Galliner amb els parlaments institucionals. Seguidament, la ciutadania podrà començar a visitar l’exposició del MTIV instal·lada a l’antic celler, l’avantsala formatgeria i la formatgeria. El públic que visiti aquest espai podrà veure una exposició que dona a conèixer el canvi de l’activitat agrícola a la producció industrialitzada. A més, s’explica la història de l’edifici de la Granja Soldevila i de la família que el va reconvertir. Segons explica la direcció del MTIV, la ciutadania “podrà endinsar-se en la producció lletera mitjançant un recurs sensorial i una potent escenografia”.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de l’Escola Municipal de les Arts (EMA). L’Ensemble de guitarres i el grup d’acords de guitarra amenitzaran la jornada. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha destacat que “aquesta part correspon a la rehabilitació patrimonial que s’ha fet d’una part de la Granja Soldevila i la museïtzació explica la història de l’explotació lletera”. L’horari d’obertura del MTIV a la Granja Soldevila serà el dia 11 fins a les 14 hores i el diumenge 12 també d’11 a 14 h. A partir de l’abril l’exposició obrirà el primer cap de setmana del mes.

El MTIV forma part del projecte turístic industrial Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva, que ha comptat amb una subvenció d’1.361.560,64 euros de la Unió Europea del Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER). També ha rebut ajuts de la Diputació de Barcelona per un import de 880.780,32 euros.


Foto: Granja Soldevila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]

Efímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors
20 Nov 2023 13:31 - RedaccióEfímera ha tancat la primera temporada amb gairebé 900 espectadors

Efímera, la programació estable d'espectacles organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua, ha clos [ ... ]

La Fira de Nadal donarà el tret de sortida a la programació SPM és Nadal
17 Nov 2023 11:20 - RedaccióLa Fira de Nadal donarà el tret de sortida a la programació SPM és Nadal

SPM és Nadal és la programació que engloba les activitats que es duran a terme al municipi amb motiu [ ... ]