hola

Aquest dissabte 22 d’abril el Pavelló Municipal d’Esports acollirà una nova edició de la Cantata, un dels espectacles més destacats del municipi pel que fa a la participació escolar i al projecte comunitari que representa. Més de 200 cantaires de quart de Primària de totes les escoles del municipi i una cinquantena de cantaires i dansaries de l’EMA representaran la cantata Llull, a la recerca de la veritat.

Segons han explicat des de l’EMA, la música de la Cantata és de Llull, a la recerca de la veritat de Francesc Vicens i text de Sebastià Sansó però els arranjaments i les adaptacions han estat fets pel professor de l’escola Narcís Vidal. L’estil musical de la Cantata sorprendrà l’espectador perquè és "molt diferent a tot el què hem fet fins ara amb música amb influència del Jazz i molt colorista".

Altres novetats que es podran veure a la Cantata és que, per primera vegada tot l’alumnat de Primària realitzarà una coreografia conjunta i la disposició escènica serà en forma triangular, simulant la popa d’un vaixell, el vaixell amb el qual Llull viatja per la Mediterrània. Només els familiars de l’alumnat podran veure l’espectacle, que es farà en dos passis, a les 17 hores i a les 18.30 h.

Fer tot aquest muntatge implica que dissabte a les 7 h ja es començarà a instal·lar l'escenografia per a les 14 h començar amb els assajos finals abans de les dues funcions. El director de l'EMA, Eliseu Ribes, ha avançat que aquesta tarda tindrà lloc un assaig general amb totes les escoles i ha explicat que "les mesures de seguretat fixen un topall màxim de persones entre pista i graderia i al ser tantes persones participants a la Cantata limita la capacitat del públic".

La temàtica de la Cantata 2023 és la obsessió de Ramon Llull per la recerca de la veritat.Eliseu Ribes ha destacat que "Llull inventa una màquina de pensar que anomena art de pensar" i el seu viatge per diversos països a la recerca de la veritat és el que explica l'espectacle.


Foto: Assaig de la Cantata 2023 al Pavelló / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial
14 Jun 2024 09:33 - RedaccióLa Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial

La Coral Renaixença convida la ciutadania a assistir al seu tradicional Concert de Primavera que s’ha [ ... ]

'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola
14 Jun 2024 09:24 - Redacció'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola

El perpetuenc Antonio Riverola presenta l’exposició Aprenent de l’experimentació entre el 14 de [ ... ]

El MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC
10 Jun 2024 15:21 - RedaccióEl MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC

El director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), Jaume Perarnau, [ ... ]