hola

L‘Agrupació Sardanista de Santa Perpètua celebra el 85è Aplec de la Sardana aquest diumenge 7 de maig. Durant la jornada, que tindrà lloc al Bosc de la Torre, es reestrenarà la sardana Or Blanc composta per Lluís Alcalà amb motiu d'aquesta edició de l'Aplec. L'entitat local recorda que la peça estava preparada per al 2021 però la pandèmia va ajornar dos anys la celebració de l'Aplec.

La programació començarà a les 9 hores amb la celebració de la missa del sardanista a l’Església Parroquial. Un cop finalitzat l’ofici religiós, a la plaça de Francesc Macià, la cobla Jovenívola de Sabadell interpretarà les sardanes Toc d’oració, de Pep Ventura i Alba, de Jaume Roca.

L’Aplec es desplaçarà al bosc de la Torre on a partir de les 11 del matí, les cobles Jovenívola de Sabadell, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Marinada interpretaran un total de divuit sardanes. A partir de les 16 hores, també al bosc de la Torre, les agrupacions interpretaran dinou peces més. L’Aplec finalitzarà amb la interpretació conjunta de les tres cobles d'Espurnes perpètues. També se celebrarà el concurs de colles improvisades amb obsequis per a totes les colles participants.

La presidenta de l'Agrupació Sardanista, Mercè Alsina, ha recordat que es vol mantenir l'inici de l'Aplec amb la missa i la interpretació de la peça Toc d'oració.Alsina ha explicat que aquesta edició servirà per reestrenar la sardana dedicada a aquesta edició Or blanc i que també es farà el concurs de colles improvisades.

Alsina anuncia que dins del recinte hi haurà barbacoes, sempre hi quan el temps ho permeti i es pugui fer foc. En cas de pluja, l’Agrupació Sardanista ha anunciat que les activitats es realitzarien a la pista coberta exterior d’Esports. Com l'any passat, l'Agrupació Sardanista organitza sortejos de productes o serveis oferts per comerços i empreses. Per participar es demana una aportació de deu euros, tot i que, com diu Alsina, qualsevol col·laboració econòmica serà ben rebuda.

La presidenta de l'Agrupació Sardanista ha mostrat la seva preocupació sobre l'assistència en aquesta ocasió ja que coincideix amb una activitat destacada del centre d'esplai El Refugi. D'altra banda, Mercè Alsina ha criticat que algunes formacions polítiques han tapat els cartells de l'Aplec amb els seus cartells en els espais habilitats i ha demanat que es respectin els cartells vigents.


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'
30 Nov 2023 14:01 - RedaccióTàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'

El Grup de Teatre Tàndem amb l'obra Un cop a l'any ha rebut diferents premis i nominacions a diferents [ ... ]

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]