hola

 

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) celebra les XIII Jornades que dedica aquest cop a La Revolució Industrial a Catalunya. El CREM oferirà unes noves jornades d’estudi on el públic s’aproparà a la història.

La primera conferència de les XIII Jornades serà aquesta tarda a partir de les 19.30 h a la Sala La Filadora del Vapor. El vicepresident de la Fundació Episteme i Conseller Titular del Consejo General de Estado, Felipe J. de Vicente, oferirà una conferència sobre aquesta temàtica. De Vicente, que és llicenciat en Filosofia i doctor en Història per la Universitat de Barcelona i ha exercit de docent durant més de trenta anys, parlarà sobre l’estratègia dels pioners catalans i dels problemes de les primeres indústries, segons ha explicat el president del CREM, Pere Garcia.

La segona conferència tindrà lloc el 16 de juny amb el títol El col·lapse industrial al segle XXI. Garcia ha fet incidència en els canvis de la indústria cap a empreses curoses amb el medi ambient i noves tecnologies. El president del CREM també ha avançat que es parlarà de la mà d'obra que es busca en aquest segle XXI.

La tercera conferència seria Les matemàtiques de la història per fer anàlisi de tots els procesos i seria l'inici del Curs d'història de Santa Perpètua que farà el CREM sobre la història de Santa Perpètua des del paelolític fins a l'actualitat. Pere Garcia ha explicat que aquest curs tindrà una durada de cinc sessions.

El CREM va tractar al número 5 de la seva publicació L’Ordit sobre La segona reindustrialització de Santa Perpètua (1957-2011), editat el 2012. Ara recupera aquesta temàtica després de dos anys on la pandèmia ha marcat l’economia i quan la situació sobrevinguda fa replantejar estratègies empresarials i dels països de tot Europa.

L'Ordit número 9 sobre La repressió franquista està previst que vegi la llum al proper mes d'octubre i el número 10 serà un catàleg sobre el patrimoni de Santa Perpètua, des d'esglésies, masies, Santiga, Mogoda o arbres patrimonials. Pere Garcia ha explicat que està pensat perquè tota la ciutadania tingui aquestes fitxes i estigui orgullosa del que tenim al municipi.


Foto: Acte del CREM a la Sala de la Filadora / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial
14 Jun 2024 09:33 - RedaccióLa Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial

La Coral Renaixença convida la ciutadania a assistir al seu tradicional Concert de Primavera que s’ha [ ... ]

'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola
14 Jun 2024 09:24 - Redacció'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola

El perpetuenc Antonio Riverola presenta l’exposició Aprenent de l’experimentació entre el 14 de [ ... ]

El MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC
10 Jun 2024 15:21 - RedaccióEl MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC

El director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), Jaume Perarnau, [ ... ]