hola

 

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) celebra les XIII Jornades que dedica aquest cop a La Revolució Industrial a Catalunya. El CREM oferirà unes noves jornades d’estudi on el públic s’aproparà a la història.

La primera conferència de les XIII Jornades serà aquesta tarda a partir de les 19.30 h a la Sala La Filadora del Vapor. El vicepresident de la Fundació Episteme i Conseller Titular del Consejo General de Estado, Felipe J. de Vicente, oferirà una conferència sobre aquesta temàtica. De Vicente, que és llicenciat en Filosofia i doctor en Història per la Universitat de Barcelona i ha exercit de docent durant més de trenta anys, parlarà sobre l’estratègia dels pioners catalans i dels problemes de les primeres indústries, segons ha explicat el president del CREM, Pere Garcia.

La segona conferència tindrà lloc el 16 de juny amb el títol El col·lapse industrial al segle XXI. Garcia ha fet incidència en els canvis de la indústria cap a empreses curoses amb el medi ambient i noves tecnologies. El president del CREM també ha avançat que es parlarà de la mà d'obra que es busca en aquest segle XXI.

La tercera conferència seria Les matemàtiques de la història per fer anàlisi de tots els procesos i seria l'inici del Curs d'història de Santa Perpètua que farà el CREM sobre la història de Santa Perpètua des del paelolític fins a l'actualitat. Pere Garcia ha explicat que aquest curs tindrà una durada de cinc sessions.

El CREM va tractar al número 5 de la seva publicació L’Ordit sobre La segona reindustrialització de Santa Perpètua (1957-2011), editat el 2012. Ara recupera aquesta temàtica després de dos anys on la pandèmia ha marcat l’economia i quan la situació sobrevinguda fa replantejar estratègies empresarials i dels països de tot Europa.

L'Ordit número 9 sobre La repressió franquista està previst que vegi la llum al proper mes d'octubre i el número 10 serà un catàleg sobre el patrimoni de Santa Perpètua, des d'esglésies, masies, Santiga, Mogoda o arbres patrimonials. Pere Garcia ha explicat que està pensat perquè tota la ciutadania tingui aquestes fitxes i estigui orgullosa del que tenim al municipi.


Foto: Acte del CREM a la Sala de la Filadora / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]

Aquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya
23 Nov 2023 11:20 - RedaccióAquest dijous es presenta el cas de la Granja Soldevila de 'Crònica gràfica de les col·lectivitzacions a Catalunya

  El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) [ ... ]