hola

Un verso y un reverso és el títol del poemari del perpetuenc Josan García que ha escrit sota el pseudònim Alquimista de palabras i que ha publicat l'editoral sevillana Platero. El Centre Cívic La Rambla es va omplir ahir dimarts en la presentació d'aquest llibre.

Josan García fa molts anys que escriu poesia. De fet quan anava a l'institut es guanyava els esmorzars escrivint poemes que algunes persones regalaven a les seves parelles, segons va recordar. El perpetuenc va tenir un record per a dos dels seus mestres a l'Escola Bernat de Mogoda dels quals va dir el van ensenyar a creure en les seves possibilitats com a persona i a estimar la literatura i els poetes sobretot de la Generació del 27.

Un verso y un reverso té una portada atípica per un llibre de poemes ja que hi apareix una pista de bàsquet i és que durant 34 anys Josan García ha estat entrenador de bàsquet. Una característica del poemari és que és un llibre donatiu, l'autor no ha volgut cobrar res, però sí que ha volgut afegir a la contraportada el logo de l'ONGD SPSolidària de la qual és soci perquè els lectors puguin sentir curiositat i en la mesura del possible col·laborar amb els projectes de l'entitat, ja sigui fent-se socis, com fent donatius econòmics a través de transferència bancària o bizum 07309.

Josan García signa com a Alquimista de palabras i afirma que aquest és un llibre més d'endevinalles que de poesia perquè n'amaga una a cada poema.El que havia de ser una recopilació es va transformar en un llibre de poemes nous, segons ha explicat García, que afirma que quan arriba la musa s'ha d'aprofitar.

Josan García ha volgut fer un acte promocional de l'ONGD SPSolidària amb aquest llibre de poemes incloent-hi el logo de l'entitat a la contraportada. Ell és soci i havia estat família acollidora del programa Vacances En Pau, de colònies d'estiu per a infants refugiats sahrauís. García aspira a que parts dels lectors s'interessin per l'entitat i fins i tot que puguin col·laborar econòmicament als projectes a través de donatius que desgraven a la declaració de la renda.

Un verso y un reverso, el poemari del perpetuenc Josan García es pot adquirir a través de plataformes i també a llibreries. També a Santa Perpètua a Carlin i a la Llibreria de La Rambla.


Foto: Josan García ( a la dreta) durant la presentació del llibre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'
30 Nov 2023 14:01 - RedaccióTàndem rep més d'una desena de premis a diferents concursos de teatre amb l'obra 'Un cop a l'any'

El Grup de Teatre Tàndem amb l'obra Un cop a l'any ha rebut diferents premis i nominacions a diferents [ ... ]

La Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura
29 Nov 2023 09:41 - RedaccióLa Biblioteca obre les inscripcions per als club de lectura

La Biblioteca Josep Jardí obre el 28 de novembre les inscripcions per participar als Club de lectura [ ... ]

La Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza
24 Nov 2023 12:11 - RedaccióLa Casa de Andalucía participa en el Campionat Nacional Pasión por la Danza

Els grups de ball de la Casa de Andalucía Al-Alba, Nacar, Encant i Templanza participaran al Campionat [ ... ]