hola

El proper espectacle d’Efímera serà Solar, aquest dissabte 18 de maig a la Sala Telers, una creació del col·lectiu Mos Maiorum. Solar és un espectacle documental teatral sobre la crisi energètica i el negoci de les centrals de plaques fotovoltaiques en camps de cultiu de zones rurals deprimides que provoquen la pèrdua d’identitat del món rural.

La proposta començarà a les 20 hores i les entrades es poden adquirir aquí al preu de nou euros. És un espectacle adequat a totes les persones a partir dels 14 anys.

La idea de fer aquest espectacle, que s'ha pogut veure al Festival Grec de Barcelona, entre d'altres, sorgeix de l'anunci del projecte d'un camp fotovoltaic de 158 hectàrees a Sant Martí de Tous, un poble de 1.000 habitants, un espai equivalent a 168 camps de futbol, en sòl agrari. A partir d'aquí investigant i parlant amb els diferents actors necessaris en aquest tipus de projectes: pagesos, polítics, ciutadania, empresaris, ambientalistes... Mos Maiorum ha creat un espectacle que defineix com un acte litúrgic.

Una de les característiques d'aquest Solar és la disposició del públic que seu en rotllana al voltant d'un hipotètic foc representant per un làser. El director i actor Irineu Tranis ha afirmat que Solar és un espectacle per generar debat i "on tot el públic pot entendre a nivell emocional que suposa la pèrdua del món rural per a les persones que viuen d'aquest entorn". Tranis ha destacat l'espai escènic que comparteixen actors i públic, tot i que ha advertit que el públic no haurà de fer res mentre duri l'espectacle.


Foto: L'espai escènic de Solar és un dels seus atractius / Mos Maiorum

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El MTIV ofereix aquest estiu tardes de joc tradicionals per a famílies
25 Jun 2024 09:43 - RedaccióEl MTIV ofereix aquest estiu tardes de joc tradicionals per a famílies

El Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) programarà del 25 de juny al 26 de juliol tardes de [ ... ]

Aquest dimarts arrenca una nova edició de l'Escola de Sardanes
25 Jun 2024 09:19 - RedaccióAquest dimarts arrenca una nova edició de l'Escola de Sardanes

L’Agrupació Sardanista de Santa Perpètua organitza un any més l’Escola de Sardanes. Enguany tindrà [ ... ]

La Flama del Canigó recorrerà diversos carrers del municipi
21 Jun 2024 09:09 - RedaccióLa Flama del Canigó recorrerà diversos carrers del municipi

L'Ajuntament de Santa Perpètua organitzarà finalment un acte institucional de celebració de la revetlla [ ... ]