hola

Chomenatge_gent_gran_7176ultura - Festa Major Estiu

Una seixantena d'activitats culturals, esportives i lúdiques formen el programa de la Festa Major d'Estiu de Santa Perpètua de Mogoda que s'inicia oficialment aquest divendres 5 de setembre i es perllongarà fins dilluns dia 8. L'Ajuntament i les comissions de Festa Major i Jove, amb la col·laboració de les entitats del municipi, han dissenyat una programació amb activitats per a tots els gustos i totes les edats com indica la regidora de Cultura, Neus Garcia, "gent gran, joves, no tan joves, petits, tothom té el seu lloc, el seu acte i el seu record de la Festa Major".

a La programació d'enguany es presenta amb novetats, com la incorporació d'un espectacle infantil dissabte al matí, un grup de versions divendres a l'Envelat, un paint-ball per a infants i joves de 12 a 18 anys, una cursa popular i un espectacle de circ dilluns a la tarda. La regidora de Cultura també ha assenyalat el canvi d'ubicació del Castell de Focs per temes de seguretat amb motiu de les obres del parc Central. Així, enguany es llançaran des de l'skate parc, situat en la confluència de les avingudes de l'Onze de Setembre i de Girona, davant de la Piscina municipal. Neus Garcia també ha explicat la suspensió de la Baixada de Carretons i ha manifestat que "el Pla d'autoprotecció de la Baixada ens obligava a instaurar tota una sèrie de mesures de seguretat que suposen un cost econòmic molt elevat i inassolible per l'Ajuntament en les actuals circumstàncies". La regidora ha detallat que enlloc de la Baixada se celebrarà un espectacle de circ a la plaça Terminal.

La regidora també ha destacat que "la nostra gent gran tindrà un paper protagonista en aquesta Festa Major i serà el fil conductor d'una de les exposicions i els encarregats d'obrir la festa amb un pregó molt especial". De fet, el 75è Homenatge a la Gent Gran dóna el tret de sortida a les activitats aquest divendres a les 18.30 hores a l'Envelat. Prop d'un miler de persones està previst que hi participin. Al berenar, estan convidades totes les persones majors de 65 anys de Santa Perpètua, que han de presentar obligatòriament la invitació per accedir a la festa. La veïna del barri de Mogoda María Dolores Muñoz, que va néixer el 13 de desembre de 1919, serà l'àvia homenatjada. Nascuda a Almeria i mare de cinc fills, va arribar a Santa Perpètua al 1963 i va viure durant un any a la Florida, per després instal·lar-se a Mogoda definitivament. L'Ajuntament posa a disposició dels participants, un servei de transport gratuït des dels barris de la Florida i Mogoda. Les sortides seran a partir de les 17.45 hores a l'avinguda Quinze cantonada amb el carrer Divuit i a la plaça Central, a la Florida; i a la carretera tallada canonada amb el camí del Castell, en el cas de Mogoda. A partir de les 20.30 hores, començaran els viatges per tornar als respectius barris.

Després de l'Homenatge a la gent gran, a les 19.30 hores a la plaça de la Vila, un recital de l'entitat perpetuenca Mogoda Gospel obrirà l'acte d'inici de la Festa Major.

Espectacle d'Adifolk

Una hora més tard, la companyia de musica i dansa Perú Ritmos y Costumbres pujarà a l'escenari en el marc de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (Adifolk) i oferirà danses típiques peruanes com estampes limeñas, diablada puneña, morenadas, marineras, tonderos, festejos, etc... La Regidoria de Cultura ha indicat que, tot i que estava prevista i anunciada l'actuació del Ballet Folklórico de Bolívia, per un canvi d'última serà finalment el grup peruà qui oferirà l'espectacle.

A les 21.15 hores, tindrà lloc el Pregó de Festa Major, enguany protagonitzat per la gent gran del nostre municipi que serà l'encarregada de donar la benvinguda i repassarà com era abans i com és ara la festa gran perpetuenca. Un cop inaugurada oficialment, continuaran les danses de Perú a la plaça de la Vila.

Foto: Homenatge de la gent gran / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]