hola

Pregó2014Cultura - Festa Major d'Estiu

Una de les sorpreses de la programació de Festa Major es va desvetllar ahir divendres en un dels moments més importants de lla programació, el pregó. Un vídeo protagonitzat per deu avis i àvies de Santa Perpètua van repassar com era abans la festa gran del municipi i com és ara. Els protagonistes van expressar les seves preferències per algunes de les activitats i van evidenciar la seva participació activa a la festa. La pluja va provocar que el pregó es treslladés a l'Envelat de la Rambla i comencés amb mitja hora més tard. Tot i això, una Rambla plena va riure i emocionar-se amb les experiències dels avis protagonistes.

 

El vídeo va incloure el gruix de les activitats que es programen durant la Festa Major com ara el propi pregó, les activitats infantils i per a joves, les activitats de les entitats, esports, la música i el ball, sempre sota la mirada dels seus protagonistes. Josep Catarineu, veí de la Florida, expressava en un dels moments del vídeo-pregó que la Festa Major d'ara "no té res a veure amb la d'abans" i va manifestar haver volgut una festa com l'actual per quan era jove. Infants de l'Esplai El Refugi, joves de la comissió de Deskoncerts, el pintor local Severiano Miralles i ciutadans que van participar al rodatge del ball del fanalet, gravat al mes de maig, van completar aquesta producció, que ha estat realitzada pel Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Santa Perpètua. El vídeo-pregó recull les declaracions d'una representació de la gent gran del municipi amb imatges rodades a Mogoda, el parc Catalunya, la Granja, el parc de la Ribera, la plaça Francesc Macia, la plaça de la Vila i el passeig de la Florida. Una de les altres protagonistes del vídeo, Maria Llonch, manifestava que "si la Festa Major existeix és perquè l'hem sabut conservar" i tots ells van desitjar els ciutadans una bona Festa Major.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar la qualitat i emotivitat del pregó d'enguany i va manifestar que el 75è aniversari de la festa Homenatge de la gent gran va ser el motiu pel qual els avis van prendre la paraula com a pregoners. 

El video es pot visitar a youtube

Foto: imatge del prego de Festa Major, a l'Envelat de la Rambla / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]