hola

ConcertsActualitat - Cultura

La Jove Orquestra de Santa Perpètua de Mogoda (JOSPeM) inaugurarà aquest diumenge 26 d'octubre la XXIII edició dels Concerts de Tardor, que organitza l'Associació d'Amics de Santiga. L'actuació tindrà lloc a l'Església de Santiga a partir de les 12 hores. La JOSPeM, actualment dirigida per Anabel Arias, és una orquestra de joves motivats per viure, sentir i tocar la música en grup. Va néixer el 2005 gràcies al fet que el director de l'Escola de Música de Santa Perpètua va proposar a un grup d'alumnes i exalumnes la creació d'una orquestra jove amateur. Amb la formació d'aquesta, es donava l'oportunitat als joves treballadors i estudiants de continuar amb la música.

La presentació oficial de l'orquestra va ser l'any 2006 al Castell de Mogoda. L'entitat destaca "l'aportació que han fet als nostres concerts l'Escola Municipal de Música i Dansa". El cicle de concerts de tardor continua el 16 de novembre amb l'actuació d'Arpeggiato i el 23 de novembre amb el Cor Jove i banda 2 de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Santa perpètua. Aquest concert tindrà lloc al Centre Parroquial.

Amics de Santiga va crear els Concerts de Tardor l'any 1992 amb l'objectiu d'enriquir l'espai cultural del municipi. Aquest cicle d'actuacions ha portat a escoltar conjunts i solistes de gran qualitat i renom amb una programació variada de música clàssica, tradicional o jazz, entre d'altres estils musicals.

 

Amics de Santiga presenta un llibre de les aus a l'entorn

L'Associació Amics de Santiga, coincidint amb el seu 30è aniversari, presentarà la publicació Llista d'Ocells de Santiga, Torre-romeu i els seus entorns, realitzada per l'ornitòleg Francesc Xavier Macià. L'acte tindrà lloc el dilluns 27 d'octubre a les 20 hores al Centre Cívic El Vapor (carrer d'Enric Granados s/n).

L'entitat, que va néixer l'any 1984, ha volgut impulsar aquesta publicació, de 38 pàgines, per "no només deixar clar que el sentit de la frase de principis dels anys vuitanta del segle passat, "Santiga, verd i net", segueix ben viu, sinó també perquè, juntament amb els altres objectius de millora i rehabilitació del nostre conjunt monumental, l'entitat continuarà esmerçant els seus esforços per a la conservació i millora del paratge de Santiga".

Aquest estudi vol posar al dia el coneixement de la avifauna de Santiga i del seu entorn més proper i, segons explica la junta, "prendre consciència a cadascun de nosaltres de la fragilitat del nostre medi natural , envoltat de construccions industrials, carreteres i futurs plans, que de portar-se a la pràctica, farien encara més difícil la supervivència de les nostres aus i dels animals terrestres que viuen a l'aixopluc dels camps, arbusts, arbredes i vegetació de ribera".

La junta també ha agraït a l'Ajuntament de Santa Perpètua i a La Perpetuenca la seva col·laboració per a la publicació. La xifra d'espècies assoleix les 140. Segons detalla l'estudi, d'aquestes, 108 estan protegides per la Llei de Protecció d'Animals, 97 són considerades en Règim de protecció Especial i tres com a vulnerable o en perill d'extinció.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el president de l'Associació d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, presidiran el dia 27 d'octubre l'acte de presentació d'aquesta publicació que commemora els trenta anys de vida d'aquesta l'entitat.

Foto: La JOSPeM, durant una actuació / Bàrbara Arco

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]