hola

Acte del trenta aniversari d'Amics de SantigaCultura - Amics de Santiga

L'associació Amics de Santiga s'ha marcat com a objectius l'inici de la segona fase de rehabilitació del conjunt monumental durant l'any 2016, la millora dels espais verds i evitar que es restringeixi la superfície de cultiu, treballar per documentar la història de Santiga, i estudiar i avaluar la situació dels animals terrestres que conviuen amb l'avifauna. Aquestes van ser les fites que va enumerar el president d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, durant l'acte commemoratiu del trenta aniversari de l'entitat que es va celebrar dilluns 27 d'octubre al vespre al Centre Cívic El Vapor. L'acte també va incloure la presentació de la publicació Llista d'Ocells de Santiga, Torre-romeu i els seus entorns, realitzada per l'ornitòleg, Francesc Xavier Macià.

L'aniversari d'Amics de Santiga va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; l'alcalde de Polinyà, Ramon Mayoral, i el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Santi Mañosa, entre d'altres. El president de l'entitat, Jaume Vinyals, va recordar que va ser un 27 d'octubre de 1984 quan es va signar l'acta fundacional de l'associació a la sala Santiga de la rectoria amb la presència de Josep Navarro, Maria Àngela Soley, tots dos ja traspassats; Rosa Rovira, Joan Sallés, Joan Surroca i Jaume Vinyals. L'entitat compta gairebé amb 300 socis i també es va recordar als seus presidents, Josep Navarro, Pere Humet, i Antoni Altayó.

Vinyals va realitzar un repàs al 30 anys de l'entitat que va néixer per vetllar i treballar per conservar l'espai natural i que durant aquest temps, va afirmar, ha aconseguit una "bona colla d'objectius" i va enumerar les fites que s'ha marcat l'entitat durant els propers anys on destaca l'inici de les obres de rehabilitació del conjunt monumental de Santiga. 

La publicació Llista d'Ocells de Santiga, Torre-romeu i els seus entorns pretén posar al dia el coneixement de la avifauna de Santiga i del seu entorn més proper. L'autor, Francesc Xavier Macià, va destacar que el número d'espècies assoleix la xifra de 140. Segons detalla l'estudi, d'aquestes, 108 estan protegides per la Llei de Protecció d'Animals, 97 són considerades en Règim de protecció Especial i tres com a Vulnerable o en perill d'extinció. Macià va explicar que la publicació servirà com a obra de consulta i de divulgació entre la ciutadania, entre d'altres objectius.

L'alcadessa, Isabel Garcia va destacar que amics de Santiga ha estat una entitat clau per fer del paratge de Santiga un espai protegit i molt estimat per Santa Perpètua i els municipis veïns i va afirmar que la creació de l'entitat va ser un element important per reforçar la lluita judicial contra la urbanització del paratge que va posar en marxa l'ajuntament de Santa Perpètua a inicis de la democràcia.

Foto: L'acte del 30è aniversari va tenir lloc al Centre Cívic El Vapor / Rodrigo González

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]