hola

Ferran SalaActualitat - Cultura

El CREM va destacar divendres durant la segona Jornada dedicada a l'Escola municipal de Música i dansa la figura del contrabaxista Ferran Sala, que va prendre la paurala agraïnt l'homenatge de l'entitat històrica. "Aquests son uns aplaudiments sincerts, intims i propers" va expressar Sala, el qual va recordar haver estat arreu del món sense oblidar mai els seus orígens. "Sóc fill de boter, músic i mestre i això sempre m'ha acompanyat", va explicar.

L'historiador i vicepresident del CREM, Ersten Vilàs, va realitzar una crònica en clau musical de Santa Perpètua des de la fundació, l'any 1898, de la Societat Coral Obrera Aurora Perpetuense fins a la creació de l'Escola de música, l'any 1989. Vilàs va repassar el paper d'entitats com l'Orfeó, el Ball de gitanes, el Foment de la Sardana i l'Aplec i l'Schola Cantorum, entre d'altres, que van deixar empremta musical a Santa Perpètua durant aquests anys.

La segona de les jornades va cloure amb el repàs de l'història de l'Escola Municipal de Música i Dansa a càrrec de l'ex director del centre, Jordi Umbert. Umbert va recordar l'aposta municipal per l'escola de música i la d'aquesta per la formació variada instrumental i grupal. Els inicis de l'escola de Solfeig al carrer doctor Robert, la instal·lació del centre a la Granja Soldevila, la inauguració del nou edifici de l'escola, l'augment progressiu d'alumnat i projectes d'inclusió com el Corda't, a l'Escola Bernat de Mogoda, van ser alguns dels aspectes que Umbert va tractar durant la seva intervenció.

Entre el públic, alumnes i ex alumnes, van recordar els 25 anys d'Escola de Música a Santa Perpètua. Les jornades del CREM finalitzaran el proper dijous 27 de novembre al Centre Cívic el Vapor amb una xerrada a càrrec de les escoles inclusives, a càrrec d'Alba Simarro, mestre de l'Escola de Música de Sant Boi.

Foto: El mestre Ferran Sala durant la seva petita intervenció a la segona jornada del CREM dedicada als 25 anys de l'Escola Municipal de Música i Dansa / CREM

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]