hola

CARNAVAL_5378Actualitat - Cultura

El Centro Cultural Andaluz, amb la seva comparsa Món Màgic, ha estat el guanyador del concurs de la Rua de Carnaval i es va emportar 500 euros de premi. La comparsa, formada per unes 75 persones, recreava criatúres màgiques dels boscos com ara les fades i comptava també amb una carrossa amb altres personatges de les faules. La presidenta de l'entitat, Merche Expósito, es va mostrar "encantada" amb el primer premi i va explicar que la temàtica havia estat escollida pensant "en els molts infants que té l'associació, que són el futur del centre".

El segon premi del concurs, dotat amb 300 euros, va ser per la comparsa Perpètua Park de les entitats Casa de Andalucía i Arts Humanes Bollywood. Es dóna la circumstància que era la primera vegada que dues entitats participen conjuntament en el concurs de la Rua. Perpètua Park va ser una de les comparses que més van agradar al públic amb unes disfresses de carrusel antic ple de detalls, de muntanya russa, nòries i el clàssic de les fires, el toro mecànic, entre d'altres. La comparsa estava formada per una setantena de membres. 

Un grup d'amics de Martorelles sota el nom de Porc Aventura va aconseguir el tercer premi i els 200 euros amb els quals està dotat, mentre que el quart, de 150 euros, va recaure en Frozen, de l'AMPA del Bernat de Mogoda, que va lluir una impressionant carrossa amb els personatges de la popular pel·lícula de Disney. Els cinquè i sisè premis van ser per a l'escola de ball La Dansa amb la comparsa Grease i per l'AMPA de l'Escola Santa Perpètua amb Música de los años 80 que van rebre 100 i 75 euros respectivament. Tots els participants van rebre a l'escenari el reconeixement per la seva participació amb un diploma i l'aplaudiment del públic assistent a la plaça de la Vila. 

La rua va comptar amb la participació disset comparses i cinc carrosses,  amb unes 700 persones. El rei Carnastoltes encapçalava la comitiva de carrosses i comparses amb el grup la Belluga que animava el Carnaval amb música en directe. El seguici el completava l'alumnat de dansa de l'Escola Municipal de Música i Dansa. Al concurs també van prendre part altres comparses de temàtiques com Pacmans, la Bella i la Bèstia, Parxís, raïms de cap d'any, zombis, records del Carnaval, Gógos i Peter Pan, entre d'altres.  

Moltes persones van sortir al carrer disfressats per veure el pas de la rua de Carnaval des del passeig de la Florida, l'avinguda de Barcelona, el carrer de Genís Sala, la Rambla i la plaça de la Vila, on el jurat va fer públic el seu veredicte. La rua de Carnaval de Santa Perpètua s'està consolidant ja que any rere any es repeteix aproximadament la xifra de carrosses i comparses però la de persones participants va augmentant.

La Regidoria de Cultura ha indicat que el ball de Carnaval és una mostra més de la bona acollida d'aquesta festa al municipi. Pel ball, que va transcórrer sense incidents al Pavelló Municipal d'Esports, van passar al llarg de la nit unes 1.500 persones. La regidra de Cultura ha valorat la feina de les comparses participants i la gran quantitat de públic assistent. Tanmateix va reconèixer la gran tasca del jurat que "ho va tenir molt difícil per decidir el guanyador". El jurat va tenir en compte aspectes com l'elaboració de les disfresses, la coreografia, l'originalitat en la temàtica escollida, l'espectacularitat de la posada en escena i les carrosses, entre d'altres. 

Foto: imatge de la comparsa guanyadora al concurs de la Rua de Carnaval / Josep Cano

Mira les fotos del carnaval al compte de flickr de l'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]