hola

Memòria col·lectiva és un projecte de la secció multimèdia del CREM que arrenca el 20 de març amb la projecció del documental Humet hidràulica. L’acte tindrà lloc el 20 de març al Centre Cívic El Vapor a les 19.30 hores.

L’empresa Humet va ser creada als anys 30 del segle passat i va arribar a tenir dues fàbriques, una a Santa Perpètua i l’altra a Palència sumant més de 1.000 treballadors. El documental repassa la història d’aquesta empresa, que va haver de tancar a principis dels 80. En acabar la projecció, Joan Humet nét parlarà de la realització del documental i hi haurà debat entre els assistents.

Memòria col·lectiva pretén, segons ha explicat l’entitat, “fomentar la recopilació, conservació o cessió d’imatges i documentació d’interès historicocultural entre els veïns i les entitats i, sobretot, per fer-la arribar, fer-la visible a la ciutadania”.

D’altra banda, aquest divendres 13 de març tindrà lloc la presentació del número vuit de la revista Vallesos, dedicada a l’excursionisme. L’acte tindrà lloc a l’Espai 2 a les 19.30 hores i comptarà amb la participació de l’escriptor i historiador perpetuenc Joan Esculies, que parlarà del seu article a la revista sobre el seu darrer llibre Els voluntaris catalans a la gran guerra (1914-1918).

A més, el Centre Cívic El Vapor acollirà el 26 de març la xerrada Gallecs i Santiga: dos oasis amenaçats per als amfibis i rèptils, a càrrec de Daniel Fernán. L’acte, organitzat pel CREM, començarà a les 19.30 hores.


Foto: Imatge del CREM sobre el documental Humet hidràulica / CREM

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]