hola

Centenars de persones van assistir dimarts a l'encesa de la foguera de Santa Perpètua que va tenir lloc al recinte firal. Un grup format per uns vint corredors del Club fondistes Fem Força van ser els encarregats de portar la flama del Canigó i encendre la foguera després de fer un recorregut pels carrers del municipi. Un membre del grup de teatre Versió Subtitulada va ser l'encarregat de fer la lectura del manifest que destacava les «profundes arrels de Catalunya, una terra que sempre a reprès el seu impuls de renaixença, que ara ha tornat amb força buscant un nou camí sota la llum de la Flama del Canigó»

La foguera, formada per mobles vells i fustes, estava presidida per un nino elaborat pels alumnes de l'espai de les arts que va cremar sota la mirada de centenars de persones i la vigilància dels voluntaris de protecció civil, que també van col·laborar portant fins a la foguera els desitjos escrits en paper que la gent els hi donava. 

El secretari del Club Fondistes Fem Força, Tomàs Poderoso, explicava després de l'encesa de la foguera que per l'entitat és un orgull portar la flama. Fa cinc anys que l'Ajuntament encarrega a aquesta entitat aquesta fita. A l'activitat hi participen tots els socis de l'entitat, especialment els més petits. Per al secretari del Club, portar la flama fins a la foguera i encendre-la després és tot un signe que esperen poder seguir fent més anys. 

Per la seva part, el recentment nomenat regidor de Cultura, Marçal Solà es mostrava satisfet per la participació ciutadana a l'acte i pel desenvolupament del mateix.

Revetlles a Santa Perpètua

Un centenar de persones va celebrar la revetlla de Sant Joan amb la proposta del Casal Popular al parc Municipal. Els membres d'aquesta organització volen crear un espai obert de trobada, d'intercanvi, de compromís i de lluita a Santa perpètua i per això, des de fa un any treballen en l'organització d'activitats per recaptar fons econòmics.
La revetlla va començar amb jocs infantils dels països catalans com ara bitlles i el menú també va ser típic del país valencià, illes balears i de Catalunya. El grup local Jboys va amenitzar la nit que va comptar amb un públic juvenil i familiar. Els petards van acompanyar també la música que va durar fins passada la mitjanit. Poc a poc el Casal Popular va guanyant públic i simpatitzants fidels a la iniciativa.

D'altra banda, un centenar de persones va assistir al sopar que va organitzar l’AV Can Folguera aquest dimarts 23 de juny amb motiu de la celebració de la festa de barri. El programa es va concentrar en aquella nit amb el sopar i amb el ball amb l'orquestra Mar i cel. L'entitat veïnal es repensarà per al proper any com dissenyar la festa perquè cada cop hi ha més revetlles i no es va omplir tant com hauria estat el desitjable. A més el fet de fer-se coincidint amb la revetlla encareix l'orquestra i provoca que hi hagi menys activitats.

La Regidoria de Joventut també va organitzar una revetlla jove a la plaça de l'Era amb la participació d'entitats locals que va aplegar gran quantitat de públic.


Foto: foguera de Sant Joan aquest dimarts a Santa Perpètua / Josep Cano

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]