hola

Més d'una cinquantena d'activitats esportives i culturals formaran la programació de la Festa Major d'enguany que tindrà lloc entre els dies 4 i 7 de setembre. L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; el regidor de Cultura i Joventut, Marçal Solà; tècnics municipals de les diferents àrees i un representant de la Comissió de Festa Major han presentat les novetats i l'operatiu de la festa gran de Santa Perpètua.

L'alcaldessa ha avançat que la festa d'enguany "serà molt musical; començarem amb el pregó que anirà a càrrec de Mogoda Gospel i la cantant Elena Gadel, i tancarem amb el ball del fanalet amb l'Orquestra Maravella". "Desitgem que aquesta música i alegria sigui la tònica predominant de tota la Festa Major", ha manifestat Isabel Garcia.

Les exposicions de Montse Valdés i de Cartells de Festa Major, la matinal infantil d'esports d'aventura, la disco mòbil per a joves, el festival flamenc amb Los Bordones, la festa de l'escuma, les havaneres i el paintball han estat algunes de les activitats que ha destacat el regidor de Cultura i Joventut. Solà ha detallat que les orquestres Marinada i Nova Saturno ompliran l'Envelat i que l'Orquestra Maravella serà enguany l'encarregada d'oferir el Concert de tarda i el ball del fanalet. El regidor ha explicat que el parc Central s'estrena com a nou espai de la festa i acollirà un espectacle de circ dilluns a més del castell de focs, que retorna al seu espai original. "L'estructura és bastant similar a cada any però podem destacar alguna novetat com que la Festa de la Ràdio retorna al format de concert, que els balls golfos tornen a fer-se a les tres de la matinada, que les edats del paintball seran de 10 a 16 anys, que tots els premis del concurs de paelles seran d'import econòmic, i que s'augmenta amb dos taulells la participació de la categoria infantil del concurs de parxís", segons ha explicat Solà.

L'alcaldessa i el regidor de Cultura i Joventut han volgut destacar i agrair la implicació dels regidors sortints de Cultura, Neus Garcia; i de Joventut i Relacions Ciutadanes, Guillem Llord, en la feina duta a terme per fer realitat el programa d'enguany. També han agraït la participació dels col·laboradors i patrocinadors de la Festa, de les comissions de Festa Major i de Deskoncerts, de tot el personal municipal i de les entitats del municipi. "Entre tots plegats, amb aquest treball conjunt, fan possible que puguem tenir una festa major molt digna i al gust de tota la ciutadania del nostre municipi", ha destacat l'alcaldessa.

El representant de la Comissió de Festa Major Xavier Reverté ha detallat que aquest organisme, que va iniciar la seva tasca a principis del mes d'octubre, ha funcionat "bé, hem treballat tranquils i hem intercanviat idees" i ha destacat que la feina més important per a la Comissió seran els dies de la Festa. "Ens encarreguem de controlar que tot funcioni bé, també som jurats dels concursos, fem el rom cremat... en definitiva, fem el seguiment de totes les activitats", ha explicat.

L'Homenatge a la gent gran obrirà un any més les activitats de la Festa Major. L'Ajuntament ha convidat les més de 3.000 persones majors de 65 anys censades al municipi, tot i que s'espera la participació d'entre 900 i 1.100 assistents, segons ha detallat la tècnica de Gent Gran, Laura Iborra. L'activitat arriba a la 76a edició i es presenta amb "sorpreses", segons ha manifestat Iborra que ha afegit que "hem preparat el berenar amb molta alegria i il·lusió perquè tothom estigui bé".

La Regidoria de Joventut i la Comissió de Deskoncerts també han presentat la programació d'aquest festival que se celebra al parc de la Ribera. La tècnica de Joventut ha agraït "la feina ben feta de la Comissió de joves que són els que coneixen els estils i les realitats musicals, amb l'objectiu de trobar uns concerts variats, poder complir amb els gustos de tots els joves de Santa Perpètua i també amb la intenció de comptar amb grups locals que hi han molts i són molt bons". Els Deskoncerts un any més tindran lloc al parc de la Ribera les nits de divendres, dissabte i diumenge. Dremen, +Platino, El niño de la hipoteca i Old Star Karaoke són alguns dels grups que formen el cartell d'enguany. "Pensem que és una oferta variada i que pot agradar als joves del municipi", ha afegit Fernández.

Una de les activitats familiars més tradicionals de la Festa Major de Santa Perpètua és la Marxa en bicicleta que enguany arribarà a la seva 23a edició. La tècnica de Medi Ambient, Teresa Martínez, ha explicat que com a novetat la ruta llarga, que passa per Gallecs, tindrà una distància de 14 quilòmetres i canvia el circuit. "Fins ara passàvem per la Carena per arribar a l'església, però aquesta és zona de nidificació d'aus; així que aquest any, seguint les indicacions de les persones que se'n cuiden de l'àmbit de Gallecs, hem canviat el circuit per passar per la zona més baixa, per un camí paral·lel a la carretera de Caldes i seguint l'itinerari de la riera de Caganell", ha explicat. Martínez també ha detallat que la marxa curta serà de 8 quilòmetres i arribarà a l'Hostal del Fum com cada any.

Pel que fa a la programació esportiva, està formada per una vintena d'activitats i es concentra en les jornades de dissabte i diumenge. Futbol, bàsquet, tir amb arc, futbol sala, natació, karate, petanca i bitlles catalanes són algunes de les modalitats esportives de la Festa. També la Cursa popular de cinc quilòmetres que se celebrarà per segon any i que sortirà del parc Central.

Per la seva part, l'equip de les Brigades Municipals es reparteix pels diferents espais de la Festa per donar suport a que tot funcioni. "Com cada any, la nostra missió és donar suport al muntatge i desmuntatge dels diferents actes; també col·laborem en la preparació dels diferents espais, com ara el parc de la Ribera amb els Deskoncerts, la Marxa en bicicleta, l'Homenatge a la gent gran.. ", ha explicat el cap del servei, Francesc Adalid que ha afegit que són unes 22 persones de les brigades municipals les que donen suport durant la Festa Major.

La Policia Local també és present a tots els espais de la Festa. L'agent José María Beltrán ha explicat que la nostra és una festa tranquil·la i que el cos estarà arreu de les activitats. "El conjunt de la Policia Local estarà en actiu durant els dies de la Festa, dels tres dies un serà festiu per als agents; coordinem amb Mossos d'Esquadra patrulles mixtes i també amb Protecció Civil; i assistirem a tots els esdeveniments per protegir i prevenir", ha detallat Beltrán.

L'organització d'activitats al carrer també comporta alteracions puntuals a la via pública. L'agent Pedro Campos ha explicat que aquest Departament "prèviament col·labora en el muntatge de l'Envelat, de la zona firal, dels paradistes del passeig de la Florida i després durant la Festa també participa en els cercaviles, correfoc, controlant que no hi hagi vehicles, posant tanques en les zones on pugui haver-hi perill per a la ciutadania...". Campos ha afegit que "aquests dies es treballa molt alegre i amb l'objectiu que tot surti bé".

L'alcaldessa de Santa Perpètua també ha volgut agrair públicament la tasca que realitza l'empresa municipal de neteja Mogoda Serveis. "No ha pogut assistir cap representant de la SAM però vull agrair la feina intensa que fan durant la Festa Major; es multipliquen per tal de poder arribar a fer la neteja de tots els espais on hi ha activitats i vull posar en valor aquesta tasca", ha assenyalat Isabel Garcia.

Per la seva part, el Servei de Comunicació ha endegat el web de la Festa Major que inclou tota la programació i les novetats d'aquest any i es prepara per informar puntualment la ciutadania de totes les activitats que s'han programat. L'alcaldessa ha volgut també "destacar el gran esforç que fan els companys i companyes de mitjans per donar cobertura a tots els actes de Festa Major, des de bon matí fins a última hora de la nit".

Foto: L'alcaldessa, el regidor de Cultura i Joventut i tècnics municipals / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]