hola

L'artista Alejandro Miras ha guanyat el Premi d'Honor de la 26 ena edició del concurs de pintura ràpida de Santiga, dotat amb 1.200 euros. El jurat va fer públic el seu veredicte el dissabte 29 d'agost en el decurs de l'acte d'inauguració de l'exposició amb les 61 obres presentades al certamen que organitza l'Associació Amics de Santiga.

La mostra es podrà visitar fins el 7 de setembre al centre cívic El Vapor. Els dies feiners de 18 a 21 hores i els dies de Festa Major en horari de 12 a 14 i de 18 a 21 hores.  El concurs de pintura ha comptat enguany amb la participació de 47 artistes, quinze menys que en l'edició de l'any 2014. El president d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, va destacar que malgrat registra-se una davallada, la gran majoria hi vénen participant des de l'inici del concurs l'any 1990. El total d'obres presentades ha estat de 61, també quinze menys que l'edició anterior quan es van comptabilitzar 76 quadres.

El primer premi local, dotat amb 300 euros, ha estat per Rosa Triviño. Un total de disset obres s'han presentat a aquesta categoria en la que han participat tretze pintors locals, un menys que l'any passat.

Els guardonats en categoria d'oli han estat Ramon Pujolà (primer), Josep Playa (segon), Joan Josep Català (tercer), Joan Coch (quart) i Joan Josep Pérez (cinquè). En categoria d'aquarel·la els premiats han estat Jordi Pons (primer), Joan Rozas (segon), Néstor Sanchís (tercer). En categoria local també es va premiar una obra d'Albert Venteo (segon classificat). També cal destacar que per primera vegada han participat tretze alumnes d'entre sis i deu anys de l'Espai de les Arts, que presenten en l'exposició una quinzena d'obres.  

El jurat va deixar constància de l'alt nivell aconseguit en aquesta edició que ha fet molt difícil la seva tasca de premiar només onze obres.

D'altra banda, el regidor de Cultura, Marçal Solà, va destacar la llarga trajectòria del concurs de pintura ràpida de Santiga amb renom fora de Santa Perpètua i que aquest any ha comptat amb la participació de l'Espai de les Arts. Solà va manifestar que l'Ajuntament continuarà donant suport a aquest certamen que organitza Amics de Santiga. Per últim, el regidor va aprofitar l'acte d'inauguració de l'exposició per animar a participar en la propera Festa Major. 

Com és tradicional coincidint amb l'Aplec de Santiga que se celebra el 13 de setembre l'Associació Amics de Santiga lliurarà els premis del Concurs de Pintura Ràpida, que reparteix premis per un import total de 6.250 euros.


Foto: Acte d'inauguració de l'exposició i veredicte del jurat del concurs de pintura de Santiga / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]