hola

Les esglésies de Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès), Santa Maria l’Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda) i Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) formen part de la ruta de les esglésies amagades. El CREM, Amics de Cabanyes i el Centre d’Estudis Molletans, conjuntament amb els ajuntaments dels tres municipis, organitzen aquesta ruta pel romànic del Baix Vallès.

L’ermita de Gallecs es pot visitar el primer diumenge de mes d’11 a 12 hores; Santiga, el segon diumenge de mes de 10.30 a 13.30 h.; i Sant Cebrià de Cabanyes els diumenges i festius de 9 a 11 h. Els organitzadors manifesten que “totes tres van ser l’epicentre de les seves comunitats fins que la història va atorgar un paper principal a les esglésies titulars dels tres municipis, transformant-se en esglésies sufragànies. La seva forta personalitat, però, ha aconseguit que totes tres llueixin avui dia amb esplendor enmig d’uns entorns agrícoles i forestals insospitats a la industriosa comarca vallesana”.
D’altra banda, el CREM coorganitza el cicle de conferències El Vallès: de la societat agrària a la societat industrial, que tindrà lloc entre els mesos d’octubre i novem­bre. La programació inclou set sessions i tres sortides als municipis de Castellar del Vallès, Sabadell i Sant Cugat del Vallès. La sessió inaugural tindrà lloc el 7 d’octubre a la Sala d’Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.


Foto: Església de Santiga / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]