hola

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat prepara la celebració del seu centenari, que es complirà l’any vinent. El primer acte ha estat l’Assemblea anual de socis celebrada recentment al centre cívic El Vapor amb una seixantena d’assistents, en la qual s’ha presentat el logotip i l’eslògan del centenari: 1916-2016, 100 anys deixant petjada.

Per recordar aquesta efemèride, l’entitat ha encarregat a dos artistes locals l’elaboració del logo commemoratiu i l’obsequi dels participants als Tres Tombs. Els escollits han estat Manel Morral i Gemma Gurrea.

El logotip del centenari és rodó, de color verd i blanc amb un rivet carbassa, els anys i l’eslògan. Manel Morral explica que “l’element més creatiu és el número 100, que s’ha construït amb una figura estilitzada de cavall d’escacs, per a l’1, i dues ferradures, per la petjada del cavall i perquè és el símbol que es lliura als socis de més edat, per als dos 0”. Morral comenta que es va inspirar en un cavall d’escacs, perquè és l’animal que dóna motiu a la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat i perquè “és l’única peça d’escacs que pot saltar qualsevol altra peça com ho ha hagut de fer l’entitat amb els entrebancs que se li han anat presentat, com ara la Guerra Civil, i que gràcies a la lluita dels socis ha anat salvant”.

Amb aquest logotip, també es farà la bandera especial del centenari i també s’ha fet servir per a l’elaboració de l’obsequi que l’entitat regalarà als participants en els Tres Tombs del 7 de febrer de 2016. En aquesta ocasió i amb la idea del pas del temps, Gemma Gurrea va proposar a la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat regalar un rellotge. “És una versió unisex, d’acer platejat i amb corretja de cuir negra portable per persones de qualsevol edat”, ha comentat Gemma Gurrea, que ha afegit que “la idea inicial era fer esferes diferents de diversos artistes locals, però que encaria molt el producte”. En aquest cas, el disseny de Manel Morral ha capgirat els colors del logo i el predominant és el carbassa. Morral diu que, per a les dotze, les tres, les sis i les nou, ha utilitzat la figura del cavall i, per a la resta, la ferradura. I en el bell mig hi apareix el 100.


Foto: Assemblea de la Societat de Carreters on s'ha presentat el logotip del centenari / Societat de Carreters

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]