hola

L’Espai 1 de la Granja es va omplir el dimarts 15 de desembre amb motiu de l’actuació dels alumnes de sensibilització artística SA5 de l’Escola Municipal de Música i Dansa (EMMiD). L’excepcionalitat és que, els pares i les mares no formaven part del públic assistent, sinó que eren els protagonistes de l’espectacle, juntament amb els seus fills i filles. A finals del mes d’octubre, els pares i les mares dels alumnes d’aquest grup de l’EMMiD van ser convidats a “enredar-s’hi” en una nova proposta de l’escola que, des del centre, descrivien com a “divertida i profitosa”.

Es tractava que pares i mares poguessin acompanyar amb instruments les cançons que els seus fills estaven aprenent a l’aula de música i fer un concert conjunt. Sense tenir coneixements musicals inicials, una trentena de pares es va sumar a la iniciativa. “Volíem que les famílies formessin part activa de l’escola creant una orquestra comunitària, un espai on tota persona, malgrat no tenir coneixements musicals, pogués participar en la música en grup”, explica el director de l’Escola de Música i Dansa, Eliseu Ribes.

La resposta de les famílies va ser molt bona i un cop per setmana es van anar trobant per aprendre les partitures i tocar els instruments proposats pel centre. Poc a poc els xilòfons, metal·lòfons i percussió petita com ara triangles, maraques, claus i caixes xineses, van començar a sonar a ritme de les cançons proposades per l’escola. Aquest dimarts, aquesta peculiar orquestra comunitarària va donar exemple de treball en equip i d’implicació de les famílies amb l’escola interpretant les cançons en el marc de l’espectacle El bestiari de les galàxies.

Una de les participants al projecte ha estat l’Esther Puerta, mare d’Ariadna Serrano. Per a ella, participar-hi ha estat una experiència “molt divertida” i ha reconegut “la tasca de l’escola a involucrar els pares a les activitats dels fills. És admirable perquè per a l’escola ha comportat molta feina extra”. Des de l’EMMiD, es mostren satisfets d’oferir a un gran nombre de pares una activitat cultural i conjunta que, a més, millora la participació de les famílies en el procés d’aprenentatge dels seus fills. Precisament, això és una de les coses que ha après l’Esther Puerta, a prendre consciència “que tocar un instrument no és fàcil i a valorar encara més l’esforç de la meva filla”.


Foto: assaig general previ al concert el Bestiari de les galàxies / Josep Cano
Galeria d'imatges a Flickr

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]