hola

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat celebra el 2016 els seus 100 anys d’història i l’entitat, l’associació cultural més antiga del municipi, pretèn celebrar-ho en gran i amb noves activitats. Al llarg del 2016, s’aniran succeint esdeveniments diversos per tal de commemorar aquesta efemèride.

Gairebé una desena que començaran al gener amb l’onomàstica de Sant Antoni Abat i clourà el 12 de novembre amb la presentació oficial del Llibre del centenari. Entre les novetats, hi ha les Jornades que el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda li dedicarà; un concurs d’estil i elegància del Club d’Enganxes de Catalunya; i una jornada de la lliga de manejament que organitza la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Santa Perpètua celebrarà aquest 2016 els cent anys de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, l’entitat cultural més antiga de la localitat. La junta de l’associació fa mesos que treballa per aconseguir un programa d’actes atractiu i que la ciutadania recordi la celebració dels cent anys de l’entitat. En l’assemblea anual, celebrada al novembre, la junta va presentar als socis aquests actes i el logotip del centenari que lluirà en totes les activitats. El logotip és del perpetuenc Manel Morral.

Cada any, la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat celebra el dia 17 de gener la missa en honor al patró, un dinar o sopar de germanor i els Tres Tombs, el primer diumenge de febrer. Aquest any també, però, totes tres activitats seran especials. En caure el dia 17 de gener en diumenge, la missa serà la de les 12 hores a l’Església de Santa Perpètua. Estarà concelebrada pel bisbe auxiliar de Terrassa, mossèn Salvador Cristau; el rector de la Parròquia, mossèn Jesús Corral; i mossèn Josep Serra, que també havia estat rector perpetuenc. La Coral Renaixença i l’Escola Municipal de Música i Dansa interpretaran l’ofici del mestre perossi i els Goigs del Sant. En acabar l’acte, a la plaça de la Vila, l’actor Pep Plaza farà el pregó dels Tres Tombs. Aquesta és una de les novetats amb motiu del centenari així com la celebració el 30 de gener al Pavelló d’Esports d’un concert-vermut a les 13 hores i un sopar de germanor i ball de gala a les 21 hores amenitzats per l’orquestra La Principal de la Bisbal.

El mes de febrer, la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat celebrarà els Tres Tombs. El 6 tindrà lloc l’ofrena floral al Monuments als Carreters i, el 7 de febrer, la passada, que comptarà amb la participació de la secció muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona i el cos muntat dels Mossos d’Esquadra, les bandes de música del Triangle de Sants, de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua i la del Prat de Llobregat. L’entitat imposarà medalles commemoratives del centenari a les banderes dels pobles federats i lliurarà un rellotge com a obsequi a tots els participants.

Història viva

Amb motiu del centenari de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) prepara les seves jornades dedicades a l’entitat. Les conferències tindran lloc els dies 19 i 20 de febrer al Centre Cívic El Vapor. I per ara ja han anunciat que la ponència inaugural anirà a càrrec de Jan Grau, tècnic especialista en cultura popular i tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El CREM també està preparant un llibre del centenari de l’entitat, que preveu presentar oficialment el 12 de novembre.

Per a la primavera i la tardor, la Societat de Carreters ha previst dues activitats totalment inèdites a la localitat. El 24 d’abril tindrà lloc un concurs d’estil i elegància del Club d’Enganxes de Catalunya. I també s’inaugurarà una exposició de fotografies, de documentació de l’arxiu de l’entitat i d’eines del camp. La festa s’arrodonirà amb el Ball de cavallets i mulassa de Sant Feliu de Pallarols, una audició de sardanes i un acte protocolari. De cara al mes d’octubre, Santa Perpètua serà la seu d’una sessió de la Lliga de manejament que organitza la Federació Catalana dels Tres Tombs.

El programa d’actes del centenari es completa amb la tradicional sortida anual dels socis de l’entitat, que, en aquesta ocasió, serà al Monsterir de Montserrat, el 3 de juliol, i amb la col·laboració de la Coral Renaixença. La Junta de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat espera amb il·lusió que el programa d’actes sigui atractiu per a tota la ciutadania i que hi hagi molta participació.


Foto: Assemblea de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat / Societat de Carreters

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]