hola

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat ha donat aquest diumenge el tret de sortida a la programació del centenari de l'entitat. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va felicitar als socis i les sòcies de l'entitat per la seva dedicació a aquesta festa "que ens permet recordar una part dels nostres orígens com a comunitat agrícola i ramadera".

El president de la Societat, Joan Humet, va recordar els actes que al llarg d'aquest any es celebraran amb motiu dels 100 anys. Una missa a l'Església de Santa Perpètua va inaugurar els actes de la programació. L'ofici religiós va ser concelebrat pel bisbe auxiliar de Terrassa, mossèn Salvador Cristau, el rector de la Parròquia, mossèn Jesús Corral i els antic rectors perpetuencs Josep Serra i Joan Gras.

La cerimònia va comptar amb la participació de la Coral Renaixença i l’Escola Municipal de Música i Dansa, que van interpretar l’ofici del mestre Perossi i els Goigs del Sant. En el decurs de la mateixa, es va beneir la nova bandera del centenari de l’entitat i 60 coques d'un quilo i 50 de 400 grams.

Un cop acabada la missa els actes es van traslladar a la plaça de la Vila on es va celebrar el pregó que va protagonitzar l’actor Pep Plaza. Abans del pregó, el president de la Societat de Carreters, Joan Humet, va afirmar que complir cent anys "pesa però tot sortirà bé". El president va recordar totes les activitats que s'han programat en el marc del centenari de l'entitat i va destacar que el CREM dedicarà les seves jornades i que prepara un llibre que es presentarà al novembre.

Isabel Garcia va manifestar "el plaer i satisfacció" de poder viure com alcaldessa el centenari de la Societat de Carreters, "un aniversari que poques entitats poden assolir". Va agrair als socis la seva dedicació a aquesta tradició que "és un punt important de referència".  L'alcaldessa també va tenir paraules d'agraïment a la família Subirats-Solozábal que seran els abanderats de la Festa dels Tres Tombs del centenari així com als socis guardonats aquest any amb la ferradura de plata: Fermí Altayó, Antoni Cuixart, Jaume Folguera, Oleguer Llorens i Mercè Pous i les ferradures de plata amb menció especial per al col·legi sagrada família i el Centre d'Esplai Refugi.

Posteriorment, Pep Plaza va protagonitzar el pregó amb imitacions de Joan Carles I, Mariano Rajoy, Jordi Pujol o Matias Prats i van cantar amb les veus de Tomeu Penya, Sabina, Serrat o Raphael. Durant la seva intervenció va fer referències a l'abanderat Jaume Subirats i al rellotge que s'ha confeccionat amb motiu del centenari i que serà l'obsequi de l'entitat als participants dels Tres Tombs.

El lliurament de les ferradures es realitzarà en el marc del Sopar de germanor i el Ball de gala que tindrà lloc el 30 de gener al pavelló d'esports i la Festa dels Tres Tombs serà, com és tradició, el primer diumenge de febrer. 


Foto: L'actor Pep Plaza va protagonitzar el pregó del centenari de la Societat de Carreters a la plaça de la Vila / Josep Cano 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]