hola

El CREM (Cercle de Recerques i Estudis Mogoda) està molt satisfet amb el desenvolupament de les XI Jornades celebrades el 19 i 20 de febrer amb el tema La Societat de Carreters Sant Antoni Abat de Santa Perpètua de Mogoda i la Festa dels Tres Tombs (1916-2016). El programa d’aquesta edició també ha estat organitzat per la Societat de Carreters Sant Antoni Abat i el Cineclub Cisco de Can Mosenya.

La sala gran del Centre Cívic El Vapor es va omplir els dos dies per escoltar les conferències que diverses persones van fer al voltant de la festa de Sant Antoni. El CREM comenta que aquesta temàtica és coneguda per molta gent i les conferències han estat de molt nivell.

La primera va anar a càrrec de Jan Grau, tècnic de cultura popular i tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya sobre els hostals de carretera dels segles XVIII i XIX. Les del dissabte van tractar sobre el moment de constitució de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat al 1916, tot i que la festa ja s'hi celebrava abans, que va explicar el vicepresident del CREM, Ernest Vilàs; sobre la història i el veïnat del carrer de Sant Antoni, que va explicar la secretària de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Teresa Gispert; i sobre la festa dels Tres Tombs i la federació que va anar a càrrec de Tània Guasch, presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

El president del CREM, Pere Garcia Batalla, es mostrava dissabte molt satisfet amb el desenvolupament de les XI Jornades. Ha destacat que aquest any fa temps que es treballa en L'Ordit i que aquestes conferències s'han fet ja amb coneixements apresos. Pere Garcia diu que el llibre serà diferent als altres perquè no serà tan tècnic i perquè té col·laboracions de la Societat de Carreters i de moltes persones. Garcia Batalla ha subratllat que l'arxiu de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat que ha fet durant tota la vida el Josep Gispert ha facilitat molt la feina al CREM.

Les jornades del CREM també van incloure el passi d'un vídeo propietat de Joan Soley sobre una festa dels Tres Tombs. Pere Garciaha explicat que la resposta a la crida d'imatges sobre Sant Antoni Abat ha estat tan gran que s'editarà un DVD amb totes classificades perquè caldrà fer una selecció per a publicar en el llibre.

La presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch, assegura que la festa està molt viva i de la Societat de Carreters va dir que celebrar un centenari és possible només amb persones que s'estimen tant aquesta tradició.

El CREM ha celebrat les XI Jornades dedicades a la Societat de carreters de Sant Antoni Anat amb conferències que tindran el seu mirall en el llibre que preparen sobre el centenari de l'entitat i que es presentarà al novembre. Pere Garcia Batalla afirma que "celebrar 100 anys d'una entitat és espectacular i després d'alts i baixos la festa està més viva que mai".


Foto: Ernest Vilàs i Teresa Gispert durant una de les conferències de les XI Jornades del CREM / L'Informatiu 

 


--

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]