hola

La colla de Sant Llorenç Savall va ser la guanyadora de la VII Gimcana gegantera que va organitzar ahir el Grup Jove de Gegants. Finalment van ser tretze les colles participants perquè una de les previstes per malaltia de la majoria de membres va avisar que no podria assistir.

La puntuació més elevada de les cinc proves de la gimcana va ser per la colla de Sant Llorenç Savall, seguida per Els Pallaresos i Castellar del Riu – Espinalbet. Centenars de persones van seguir la cercavila pels carrers de la localitat per veure les proves i gaudir dels gegants i capgrossos que lluïen algunes colles. La bona meteorologia també va ajudar.

Aquest any el Grup Jove de Gegants va convidar més colles de les habituals a la gimcana per celebrar que fa 30 anys es van recuperar els gegants a la ciutat. Des de l'entitat han recordat que l'Ajuntament tenia uns gegants, que actualment estan exposats a la Biblioteca Josep Jardí, i coincidint amb el 50è Aplec de la Sardana un grup es va decidir a treure'ls. L'experiència els va entusiasmar i dos anys després es va fundar el Grup Jove de Gegants coincidint amb els nous gegants, el Bernat i la Perpètua, que l'Ajuntament va fer construir perquè costava el mateix fer els actuals exclusius per a la ciutat que rehabilitar els antics dels quals hi havia molts d'iguals a Catalunya.

Les proves de la gimcana es van desenvolupar al parc Municipal, a l'avinguda de Barcelona, a la plaça de l'Església, a la Rambla i a la plaça de la Vila on va finalitzar l'activitat. El president del Grup Jove de Gegants, Pere Alsina, es mostrava molt satisfet amb la participació de públic a la gimcana i destacava que tot i ser unes proves puntuables l'esperit de les colles participants no és competitiu.


Foto:La colla de Santa Perpètua, en primer terme, l'alçada de l'avinguda de Barcelona / L'Informatiu 

 


--

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]