hola

Exposició Amics de Santiga

Julio Garcia Iglesias ha obtingut el Premi d'Honor del XXVII Concurs de pintura ràpida organitzat per Amics de Santiga. El certamen, que ha comptat amb una participació de 71 obres, s'ha celebrat aquest cap de setmana i ahir al vespre es va fer públic el veredicte del jurat.


El quadre de Garcia Iglesias va ser el més votat per al jurat professional que li va concedir el Premi d'honor dotat amb 1.200 euros. Els primers premis d'oli i aquarel·la han estat per Joan Josep Pérez i Pere Noguera, respectivament, que rebran 1.000 i 600 euros. Els altres premiats d'oli han estat Josep Plaja, Narcis Sala, Joan Vila i Joan Josep Català. I en la categoria d'aquarel·la, Joan Rozas i Francesc Puell.

Els dos premis locals, dels onze participants, han recaigut en Jacint Surroca i Rafael Agredano que tindran 300 i 200 euros de premi. Ara la ciutadania que vulgui pot participar en el premi jurat popular, una de les novetats d'aquesta edició. Els interessats han de passar per la sala La Fusteria de l'Escola Tabor, situada al carrer del Pare Rodés, per veure l'exposició i poder votar els quadres hagin estat o no premiats per al jurat professional. El guanyador rebrà 350 euros i es farà públic el dia 17 de setembre en el lliurament de premis.

Aquesta edició ha augmentat la participació en el Concurs de pintura ràpida d'Amics de Santiga. El president de l'entitat, Jaume Vinyals, apunta que han estat 55 pintors que han aportat 71 obres el que ha suposat un increment de vuit pintors i deu obres. Vinyals ha mostrat la seva satisfacció amb la decisió de canviar l'emplaçament de l'exposició ja que ahir diumenge una vuitantena de persones ja va visitar la mostra.

El president d'Amics de Santiga anima a participar en el jurat popular que és una de les novetats més destacades d'aquesta edició i apunta que només cal omplir una butlleta amb el número de quadre que més agradi i dipositar-la en una urna. Vinyals comenta que els pintors participants veuen amb bons ulls la instauració del premi popular perquè així també coneixen els gustos de la ciutadania i perquè pot ser que un quadre que s'hagi quedat a les portes de ser premiat el pot guanyar. També explica que l'entitat es planteja convocar un premi especial per a pintors joves per animar les noves generacions a participar.

L'exposició del certamen es pot visitar des d'avui i fins al 5 de setembre de 18 a 21 hores i aquest diumenge i dilluns vinent també de 12 a 14 hores a la Fusteria, al carrer de Pare Rodés.


Foto: Un moment de la inauguració de l'exposició / Amics de Santiga 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]