hola

Santa Prisca

L'Associació d’Amics de Santiga, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i el Cineclub Cisco Mosenya organitzen conjuntament demà la Festa de Santa Prisca. La programació començarà a les 10.30 hores a l’Església de Santiga amb la celebració d’una missa i amb el repartiment dels panets beneïts. Es repartirà un entre cada família assistent. L’activitat finalitzarà, a les 11.45 hores, amb la conferència Els rèptils i els amfibis de Santiga, a càrrec de l'herpetòleg Daniel Fernández Guiberteau.


Segons Amics de Santiga, el panet de farina de blat que des de sempre s’ha portat a Santa Maria l’Antiga el dia de Santa Prisca (18 de gener) perquè fos beneït, salvaguardava de malures i desgràcies a aquelles famílies que el guardaven durant tot l’any. Aquesta tradició cultural i religiosa se celebrava a Santiga des de temps immemorials. L’Associació Amics de Santiga la va recuperar l’any 2009 coincidint amb el projecte de restauració de l’Església de Santiga, tot i que la parròquia de Santa Perpètua mai no ha deixat de commemorar aquesta data i de beneir els panets tradicionals.

El president d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, apunta que aquesta conferència Els rèptils i els amfibis de Santiga segueix la filosofia de l'opuscle editat al 2014 sobre ocells a Santiga i subratlla que a més d'una activitat divulgativa, s'intenta crear consciència de la cura que cal tenir sobre la natura que ens envolta i conservar Santiga.

El president d'Amics de Santiga avança que l'herpetòleg Daniel Fernández Guiberteau parlarà de la quinzena d'espècies de rèptils i amfibis que té controlats a Santiga.


Foto: Panets de Santa Prisca durant la missa a Santiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]