hola

L'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda, amb El Planeta de los Simios, i la Casa de Andalucía, amb Ales al vent, es van fer amb dos premis cadascun dels set que va atorgar el jurat de la rua de Carnaval de Santa Perpètua.

El Centro Cultural Andaluz, amb Dioses de Egipto, i un grup d'amics amb Black and White van ser els altres grups premiats amb 300 euros. El jurat va concedir el seu premi especial a Arts Humanes, per Cinema Arts.

La rua de Carnaval va ser seguida per molt de públic durant tot el recorregut que es va fer sense cap incident, segons informa l'Ajuntament. Més de 500 persones distribuïdes en dotze grups concursants van desfilar pels carrers lluint les seves disfresses i bona part del públic també anava disfressat.

El rei Carnestoltes va cridar a celebrar aquests dies amb disbauxa i molta broma, però, en el seu discurs va reclamar la fi de "cap tipus de violència ni injustícia, ni homofòbia, ni corrupció, ni racisme, ni feixisme, ni masclisme, només pau, gresca i amor". Carnestoltes va afirmar que tenim un món boig que "tanca fronteres a qui fuig del terror i que escull presidents que volen aixecar murs i lladres i corruptes campen tan tranquils pel seu jardí".

El regidor de Cultura, Marçal Solà, es va mostrar molt content amb el desenvolupament de la rua de Carnaval.

Una de les novetats d'aquest any han estat els premis que s'han igualat a sis premis de 300 euros acumulables. El veredicte del jurat va decidir que el premi Rio de Janeiro a la millor carrossa i el premi Cadis a la comparsa més satírica fossin per a l'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda amb El Planeta de los simios. Els premis Tenerife a la millor coreografia i Venècia a la comparsa més ben disfressada van ser per a la Casa d'Andalusia i la seva creació Ales al vent. El premi Sitges a la comparsa més original se'l va emportar Black and White, d'un grup d'amics. I el premi Gran Canaria a la comparsa més elaborada va recaure en el Centro Cultural Andaluz i el seu Dioses de Egipto.

Marçal Solà comenta que la primera impressió és que aquesta tipologia de premis agrada i també el fet que anaven cridant a tots els participants per recollir el diploma de participació i en aquell moment es descobria si havia guanyat algun premi.

El premi especial del jurat, dotat amb 125 euros, va ser per a Arts Humanes i el seu muntatge Cinema Arts. El regidor de Cultura ha explicat que el jurat havia decidit atorgar-li perquè en més d'una categoria s'havia quedat a punt de guanyar.

Una altra de les novetats de la rua de Carnaval que va estar dinamitzada pel grup perpetuenc La Belluga va ser l'estrena del grup de batuka de l'Escola Municipal de Música i Dansa. Marçal Solà destaca que sonen molt bé malgrat el poc temps que fa que s'ha muntat.

La festa de Carnaval va continuar a la nit al Pavelló d'Esports amb la música en directe de La Banda del Coche Rojo a la qual van assistir unes 1.600 persones durant tota la nit. També es va celebrar una festa a CAM Bernades. En aquest equipament es van reunir unes 250 persones i 25 persones van participar al concurs dissenyar per la CAMissió.


Foto: L'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda va recollir dos premis de la rua de Carnaval / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]