hola

Els murs de la vergonya. Destruïm barreres. Construïm pau és el títol de l’exposició que es pot veure a l’Espai 3 de La Granja, espai cultural fins al 7 d’abril. També serà la protagonista del proper taller del Museu en família que tindrà lloc aquest diumenge 26 de març a partir de les 12h.

Aquesta mostra qüestiona i convida a la reflexió sobre els murs que són construïts per impedir o dificultar el pas de civils com refugiats o immigrants, per separar zones en conflicte, per evitar el terrorisme, la pobresa, el contraban, per annexionar-se territoris sobre fronteres no reconegudes per la comunitat internacional, entre d’altres. L’exposició convida a prendre consciència de les conseqüències per a les poblacions i del que significa el seu manteniment.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, explica que la possibilitat de tenir aquesta mostra que se surt de les temàtiques habituals fins ara va venir des de l'Escola Els Aigüerols perquè un grup d'alumnes es va interessar pel mur que el president dels EEUU vol fer a la frontera amb Mèxic.

Unes 25 persones van assistir a la inauguració amb la visita guiada que va fer l'empresa que porta l'exposició, el Grup Eirene, i van poder escoltar també l'experiència de la mestra d'Els Aigüerols, Marta Baqué, que ha impulsat tenir-la aquests dies a la localitat. Com que els murs a vegades el que eviten és l'entrada d'immigrants o refugiats i des de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional s'ha treballat el tema de refugiats també el regidor va parlar del què s'està fent des de Santa Perpètua.

Alumnat de les escoles públiques Els Aigüerols i Santa Perpètua faran tallers que organitza el Grup Eirene al voltant d'aquesta mostra, segons ha avançat Marçal Solà.

La Regidoria de Cultura ha passat el material didàctic als centres educatius amb l'objectiu de donar-los l'oportunitat de treballar el tema a classe i poder fer la visita a l'exposició. El regidor de Cultura apunta que val la pena ara que és molt mediàtic aquest tema aprofundir en els molts murs silenciats i anima a les famílies a participar diumenge en el Museu en Família que també serà un taller sobre l'exposició Murs.

Les famílies interessades a participar al Museu en família d'aquest diumenge de 12 a 14 h sobre l'exposició Els Murs de la vergonya. Destruïm barreres. Construïm pau han d'inscriure's a través del formulari que trobaran en el bloc i el facebook d'Art i història SPM.


Foto: Entrada a l'exposició Els murs de la vergonya / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]