hola

Joana Raspall serà la poetessa que protagonitzarà el XXVIII Homenatge als Poetes de l’Associació d’Amics de Santiga. L’acte que es farà juntament amb la XXXIV Festa de l’Arbre tindrà lloc el 2 d’abril a Santiga. El programa d’actes inclou missa, plantada d’un arbre i l’homenatge a la poetessa.

A les 9.30 h a l’Església de Santiga es celebrarà la missa, ofrena i pregària a la Mare de Déu de l’Heura oficiada per mossèn Jesús Corral. A les 10.15 hores es procedirà a la plantada d’un arbre i a les 11 del matí és previst que comenci l’acte d’homenatge a Joana Raspall (1913-2013). La lectura de la glosa anirà a càrrec de la presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Santa Perpètua, Maria Rosa Rovira, i la lectura de poemes la farà el Grup de Teatre Tàndem. A l’acte hi participaran també l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Grup de Joves Gegants de Santa Perpètua i el Grup de Ball de Gitanes.

Aquest 2017 es continuarà amb la tradició de deixar una placa commemorativa de l’homenatge a la Paret dels Sentiments. La d’aquest any, dedicada a Joana Raspall, s’ha encarregat a l’artista local Montse Riera. El centre d’esplai El Refugi oferirà un servei de bar durant el matí.

Joana Raspall va escriure teatre, novel·la i narracions, però sobretot poesia per a infants. Professionalment va ser bibliotecària a Vilafranca del Penedès i va fer campanya per demanar una biblioteca infantil a Sant Feliu de Llobregat. També va ser autora de tres diccionaris: sinònims; frases fetes i locucions i, homònims i parònims. Es va decantar per la poesia per a joves i infants perquè la producció era escassa i hi va dedicar bona part de la seva vida. Les seves primeres publicacions van ser a revistes locals dels anys vint i trenta com l’Eco del Llobregat o Camí Claror. Entre altres premis té el crítica Serra d’or de 2013 de literatura infantil al conjunt de la seva obra.


Foto: Imatge d'arxiu de la Paret dels Sentiments a Santiga / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]