hola

La plantada d'un lledoner i l'homenatge a la poetessa Joana Raspall va centrar la XXXIV Festa de l’Arbre i el XXVIII Homenatge als Poetes que va organitzar aquest diumenge l’Associació d’Amics de Santiga.

L'Aula d'Extensió Universitària, el Grup de Teatre Tàndem, l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Grup de Gegants, el Grup de Ball de Gitanes i l'Esplai El Refugi van col·laborar amb l'acte. Durant l'homenatge es va descobrir una placa a la Paret dels Sentiments, obra de l'artista local Montserrat Riera.

El president d'Amics de Santiga; Jaume Vinyals, va recordar que a partir de l'any 1990 s'enriqueix la trobada amb un acte cultural per homenatjar un poeta dels Països Catalans per tal de perpetuar el seu record i la paraula escrita dins de l'entorn natural i que per aquest motiu es descobreix una placa a la Paret dels Sentiments. Vinyals també va manifestar que "la reivindicació de 1984 "Santiga verd i net" és una reivindicació encara vigent avui dia" i va agrair a les entitats locals i a la família de la poetessa la seva col·laboració. Per últim, va tenir paraules de record pel que fou president de l'entitat Pere Humet i Bellsolà, traspassat fa uns dies.
Jaume Vinyals va afirmar al finalitzar l'acte que va ser "una de les festes més dinàmiques i profundes" de les celebrades fins ara i va anunciar que ja han contactat amb el proper poeta al que es vol retre homenatge però no ha desvetllat el nom.

Joana Raspall va néixer l'any 1913 a Sant Feliu de Llobregat. L'alcalde d'aquesta ciutat, Jordi San José, va participar a l'acte d'homenatge i va recordar a la poetessa. San José va manifestar que "és un orgull" que Santa Perpètua faci aquest homenatge a Joana Raspall i va destacar "el seu compromís cívic amb la llengua, la cultura i la democràcia".

Imma Cahué, filla de Joana Raspall, també va participar a l'acte i va manifestar que la seva mare estaria "molt contenta de rebre l'homenatge de Santa Perpètua".

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va clausurar la festa i va recordar que Santiga és "un espai de trobada de tots els que estimen la natura, el patrimoni i la cultura".

Joana Raspall l'any 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi com a reconeixement a la seva activitat a favor de la llengua i la cultura catalanes i el 2010 va rebre la Medalla al Treball. La poetessa va morir el 2013, l'any del seu centenari.


Foto: La Paret dels Sentiments amb la nova placa dedicada a Joana Raspall / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]

La Casa Andalucía omple el Teatre del Centre amb 'La Pasión Flamenca'
09 Abr 2024 13:50 - RedaccióLa Casa Andalucía omple el Teatre del Centre amb 'La Pasión Flamenca'

La Pasión Flamenca de la Casa Andalucía de Santa Perpètua va omplir el Teatre del Centre en les dues [ ... ]