hola

En el decurs de la Nit de la Cultura, l'Ajuntament va fer públic el veredicte del XXIV Premi Santa Perpètua de Poesia i Contes Breus dedicat a l’escriptora Caterina Albert, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català i en el qual hi han pres part més de 200 obres.
En la categoria de Contes Breus, el Primer Premi ha estat per a Núria Garcia Caldes amb l’obra Tres convenciments; s'han atorgat dos primers accèssits a Roser Ramon Carrasquer, amb l’obra Plorar sense llàgrimes, i a Pepa Juan Ariñó amb l’obra Aquelles nits d’estiu; també dos segons accèssits per a Núria Tort Armengol amb l’obra L’Onada, i per a Amanda Bassa González amb l’obra Diagnosticar. El premi Local de Contes Breus ha recaigut en Iolanda Granados Camarasa, amb l’obra El Balneari.

En la categoria de poesia, el jurat del XXIV Premi Santa Perpètua ha deixat desert el Primer Premi i el Premi Local, però sí ha decidit atorgar un primer accèssit a Frederic Cortés Cortés, amb l’obra Missatge en una ampolla (de vi) i un segon accèssit per a José Luis García Herrera, amb l’obra Tornar.

500 obres als Premis Primavera

La setena edició de la Nit de la Cultura també té el seu moment per als més joves ja que la Regidoria de Cultura organitza cada any els Premis Primavera que tenen com a objectiu fomentar l’escriptura entre els alumnes, a la franja que va des de 3r de Primària a 1r de Batxillerat. Enguany, la participació ha estat molt elevada amb un total de 497 obres procedents dels diversos centres educatius del municipi.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va dir en el seu parlament que "la creativitat artística, literària, cultural i intel·lectual forma part de la nostra vida quotidiana, de l'agenda de la ciutat i que moltes persones contribueixen a que així sigui".

Garcia va refermar el compromís municipal en invertir en polítiques culturals que "sumada a l'actitud molt activa i compromesa de les entitats culturals i de la societat en general fa superar les dificultats".


Foto: Imatge dels premiats en el certamen Premi Santa Perpètua de Poesia i Contes Breus / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]