hola

Unes 1.500 persones van gaudir ahir del tobogan de 129 metres de llargada i de dos carrils que ha estat una de les principals atraccions d’aquesta Festa Major. L’avinguda Onze de Setembre va ser l’escenari d’aquesta activitat que va registrar llargues cues.

Els participants van destacar l'espectacularitat del tobogan i que havia merescut la pena esperar, alguns, fins més d'una hora per gaudir d'aquesta novetat de la Festa Major. La majoria dels entrevistats van demanar a l'Ajuntament i a la Comissió de festes que l'any vinent es torni a programar l'activitat però amb més carrils per evitar les cues. El tobogan va aixecar molta expectació entre els participants.

La nit de versions, altra novetat de la programació d'enguany, també ha tingut una excel·lent acollida ciutadana. Dues Nits de versions al parc Central recordant els mítics Balls Golfos a la Granja Soldevila,amb el grup Virus, i ahir a la nit Los 80 Principales (L80P).

El correfoc dels diables locals i la seva fera, la Pepa, van estar acompanyats pels Deixebles del dimoni de la Pedra Llarga de Palau-solità i Plegamans, pels Diables de Molins de Rei L’Agrupa i pels Diables del Ges de Torelló. El recorregut va ser seguit per molt de públic i va finalitzar amb una teranyina i una traca final a la plaça de Francesc Macià. La colla de Palau va destacar que els carrers estrets per on havia passat el correfoc.

El Grup d'Esplai Refugi va estrenar horari a la tarda al parc Municipal.  Una seixantena de monitors i monitores de l’esplai van fer possible aquesta gimcana que enguany ha registrar menys afluència a les proves, però els participants estaven contents amb el canvi horari. L'entitat, que ga mantingut el número de proves que en altres edicions, considera que el canvi d'horari ha motivat menor participació però han mostrat la seva satisfacció del desenvolupament de la gimcana del grup.

D'altra banda, Salta Perpètua va comptar amb gairebé una vintena de participants al minut d'or, alguns molt joves, de deu anys. Urban Dance i K Mec Go van posar els balls urbans. Membres de la comissió van penjar una pancarta per reclamar un skatepark nou i més gran, amb millor il·luminació i terra per evitar molestar al veïnatge. L'equip DIMO va mostrar la seva satisfacció pel desenvolupament de l'activitat que es va celebrar amb un molt bon ambient.

Durant la primera jornada de Deskoncerts es van produir dos incidents lleus de violència sexista als #Deskoncerts Les persones agressores van ser expulsades , segons ha informat la Policia Local que ha afegit que Fem de SantaPerpètua un municipi lliure de violència sexista . D'altra banda, el cos ha informat també que ha denunciat un establiment de SantaPerpètua per vendre alcohol a menors d'edat durant la Festa Major.

200 participants a la Cursa

Unes 200 persones van participar dissabte en la quarta edició de la Cursa Popular de Festa Major de Santa Perpètua. La prova va ser organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Santa Perpètua i el Club d’Atletisme Som-hi de Santa Perpètua.

El guanyador va ser el perpetuenc Marc Tort, del Club Esportiu Fondistes Fem Força de Santa Perpètua, amb un temps de 16 minuts i 31 segons. El segon classificat va ser Ernest Sans i el tercer, Carles Garcia.

En dones, va guanyar Vanessa Olmos, del Club Natació Caldes, que va fer una marca de 19 minuts i 57 segons, seguida de Núria Ramos i de Paqui Calero.

La sortida i l’arribada estaven situades al parc Central. La prova constava d’un recorregut de cinc quilòmetres.
Marc Tort es mostrava molt satisfet amb el desenvolupament de la prova. Per la seva part, Vanessa Olmos destacava que era la primera vegada que corria aquesta cursa. El regidor d'Esports, Julio Pérez, remarcava que aquesta és una prova totalment consolidada.

Propostes d'avui: La Belluga, Ball de gitanes i Fanalet 

El grup local d’animació infantil La Belluga celebra els 10 anys amb un espectacle al parc Central diumenge 3 de setembre a les 18 hores. El Cabaret de La Belluga és un espectacle de tres hores ple de col·laboracions i sorpreses. Gerard Anri, vocalista i guitarrista de la banda, explica que “el que hem volgut és recordar el pas de La Belluga als escenaris i a les places i celebrar-ho amb amics” i ha afegit que actuaran “Ricky, el tenista, uns companys de la Fundación Tchyminigagua de Colòmbia, que són uns acròbates espectaculars i unes clowns, Las polis, que mantindran la seguretat al recinte a més de col·laboracions sorpresa molt especials.”. El repertori de La Belluga inclourà un repàs dels temes que han anat presentant sobre els escenaris al llarg de la seva carrera i sobretot, els temes del seu nou disc Paura, que publicaran en breu. En cas de pluja, l’espectacle es traslladarà al Pavelló d’Esports.

La Belluga està format per Gerard Anri (guitarra i veu), Nil Altayó (baix), Gerard Pla (teclat i cors), Sergi Morral (bateria i cors) i Marc Colomines (animació).

D'altra banda, el Ball de Gitanes també serà present a la Festa Major de Santa Perpètua amb una actuació diferent que inclou una cercavila des de l’avinguda de Barcelona fins a la plaça de la Vila, a partir de les 17.45 hores. Al recorregut, que serà pel carrer Pau Claris, participarà també el grup de la Bisbal del Penedès amb un espectacle de cintes i ball amb salts. Un cop arribin a la plaça de la Vila, serà el moment de pujar a l’escenari i ballar aquesta dansa tan típica de Vallès. El grup promet sorpreses.

Fanalet

Els fanalets il·luminaran l’Envelat la nit de diumenge a partir de les 23 hores. L’organització ha decidit avançar un dia aquest clàssic de la Festa Major perquè “havíem detectat que des de feia uns anys al ball del fanalet hi havia poca gent i vam optar per traslladar-lo a diumenge (...) ja que com el dia següent és festiu a Santa Perpètua podria quedar-se molta més gent”, tal i com ha explicat el regidor de Cultura Marçal Solà. Aquesta proposta ha suposat també traslladar les havaneres al parc Central juntament amb el Castell de focs. Solà explica que “és una aposta que no sabem com sortirà, que la tenim ben pensada i organitzada, amb la qual la comissió de festa major hi està d’acord, però com totes les activitats que fem després estarem oberts a valoracions”. Així doncs, la Principal de la Bisbal serà l’encarregada del Concert de Tarda que començarà a les 19 hores a l’Envelat i també del ball del fanalet. Aquesta orquestra porta més de cent anys actuant a totes les grans festes del país i compta amb el reconeixement del gran públic.

Els fanalets es podran comprar la mateixa nit a l’Envelat per 0,50 euros. L’organització posarà a la venda també capses de llumins per 0,30 euros.


Foto: El tobogan va atraure unes 1.500 persones / L'Informatiu 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]