hola

La sala infantil de la Biblioteca Josep Jardí acull des d'aquest dilluns 18 de setembre les inscripcions per a una nova edició dels Biblioaventurers que enguany girarà entorn al món de l’art. Aquesta activitat, que està adreçada als infants de 6 a 12 anys, posa un repte als participants: llegir deu llibres en sis mesos.


Per aquesta edició, la Biblioteca ha editat un llibret on proposa tres lectures als participants sobre cadascuna de les deu temàtiques. El circ, el teatre, l’arquitectura, el còmic, el cinema, la música, la fotografia, la poesia, la pintura i la dansa seran les disciplines que podran explorar els infants que realitzin l’activitat.

Aquest llibret de Biblioaventurer, que es repartirà a tots els participants inclou a més, una fitxa de valoració de cadascuna de les lectures i activitats com endevinalles, sopes de lletres o laberints. “Ens agrada la idea de que els infants tinguin un carnet on puguin fer un seguiment de les lectures i que puguin guardar de record”, explica Míriam Gásquez, directora de l’equipament, que afegeix que l’objectiu de l’activitat és fomentar l’hàbit lector entre els més petits i engrescar als infants a visitar la Biblioteca com a centre cultural i d’oci.

Les inscripcions finalitzaran al mes de gener o fins arribar a les 200 places disponibles. L’activitat culminarà amb una gran festa final durant la Diada de Sant Jordi. Per tal de poder participar-hi, caldrà tenir el carnet de la Biblioteca. El curs passat una vuitantena d’infants van assolir el repte.

També per al públic jove i adult

Biblioaventurers+ és el nom d’aquesta nova proposta adreçada al públic adult. En aquest cas, no caldrà fer inscripció prèvia, però les persones que hi vulguin participar hauran de recollir unes targetes on es proposen deu lectures. Un clàssic, un llibre que hagi guanyat un premi, una biografia o un llibre que et faci vegonya que la gent sàpiga que estàs llegint, són algunes de les lectures que s’han de realitzar per assolir el repte. Per tal de portar el control de les lectures, en el moment del préstec del llibre, es posarà un segell en la categoria assolida. Les persones que aconsegueixin completar el repte entraran al sorteig d’un Smartbox. Per optar al concurs, hauran de dipositar el carnet amb les seves dades a la bústia dels Biblioaventurers+. Míriam Gásquez, directora de la Biblioteca, ha explicat que aquesta proposta té per objectiu fomentar l’hàbit lector entre el públic jove/adult apostant per a la descoberta de nous gèneres.


Foto: Infants participants a la festa de la darrera edició de Biblioaventurers / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]