hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua va celebrar el divendres 20 d'abril una nova edició de  la Nit de Cultura. El perpetuenc Jordi Cuixart i Carles González van rebre el Premi Treballant per la Cultura 2018 per la seva trajectòria cultural i aportació al municipi. Aquests van ser els moments més emotius de la nit.

Carles González, que va recollir el Premi, va mostrar-se emocionat i content pel reconeixement. L'Ajuntament va destacar d'aquest artista "la seva passió per l'art, la seva genialitat creativa i la dedicació envers l'aprenentatge" i és que Carles González és mestre emèrit de l’Espai de les Arts, ànima del Concurs de Pintura Ràpida de Santiga, membre de la junta d’Amics de Santiga des dels anys noranta i membre del Grup d’Artistes Locals.

Jordi Cuixart va ser també premiat amb aquest guardó que atorga l'Ajuntament de Santa Perpètua per la seva trajectòria cultural. Va ser la seva germana Neus Cuixart qui va recollir el premi juntament amb dos dels seus nebots i va dedicar també unes paraules al públic assistents. Del Jordi, que porta sis mesos a presó preventiva per un presumpte delicte de sedició, va destacar la seva passió per les lletres i va recordar les paraules de Cuixart: "gràcies per ser-ho sempre, el poble no falla mai".

Els premis Treballant per la Cultura per a entitats van ser per a la Coral Renaixença, pels seus 40 anys, i al Servei de Normalització lingüística, que porta 25 anys a la nostra localitat. L'Informatiu de Santa Perpètua, amb motiu dels seus 30 també va rebre un reconeixement durant la nit.

Durant la Nit de la Cultura es va desvetllar també el cartell que il·lustrarà els actes de la propera Festa Major d'Estiu. L'obra, de Marta Bellés, va obtenir 397 dels 741 vots emesos.

La Nit de la Cultura també va ser l'escenari del lliurament dels Premis Primavera, un certamen literari infantil en el marc de la Programació Estable a les escoles. L'Ajuntament va destacar d'aquest concurs el foment de l’escriptura entre el infants i joves i la participació de 603 obres. Els primers de cada categoria van ser (primer de batxillerat) Judith Urbano, de l'INS Estela Ibèria pel seu conte Catàstrofe científica; (tercer i quart d'ESO) Roger Umbert, de l'INS Rovira-Forns per Fresas; (primer i segon d'ESO) Mara Delgado, de l'INS Rovira-Forns amb el seu conte Algo más que una pintura; (cinquè i sisè de Primària) Arnau Paz, d'Els Aigüerols per Una altra història de Sant Jordi i (tercer i quart de Primària) Mario Pi d'Els Aigüerols per L'última oportunitat

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que la cultura ha estat sempre una aposta de l'Ajuntament des dels inicis de la democràcia i va destacar la tasca del teixit associatiu local.

Durant la Nit de la Cultura, el regidor Marçal Solà va anunciar que el proper curs s'iniciaria un projecte cultural important i integrador. Es tracta de la posada en marxa de l'Escola de les Arts, que inclou diferents disciplines artístiques com la música i la dansa i el teatre, la fotografia, els audiovisuals etc... i que es durà a terme de forma descentralitzada sent un dels projectes culturals més importants dels darrers anys. Durant l'acte van actuar l'Escola de Teatre La Bambalina i el combo de l'Escola Municipal de Música i Dansa Smooth


Foto:El Teatre del Centre va acollir la Nit de la Cultura / Manel Cuesta

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial
14 Jun 2024 09:33 - RedaccióLa Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial

La Coral Renaixença convida la ciutadania a assistir al seu tradicional Concert de Primavera que s’ha [ ... ]

'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola
14 Jun 2024 09:24 - Redacció'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola

El perpetuenc Antonio Riverola presenta l’exposició Aprenent de l’experimentació entre el 14 de [ ... ]

El MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC
10 Jun 2024 15:21 - RedaccióEl MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC

El director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), Jaume Perarnau, [ ... ]