hola

Un centre artístic amb una filosofia de treball per projectes, amb un pensament global i basat en la realització de projectes comuns. Tot això és l’Escola Municipal de les Arts, l’EMA. Naixerà el proper curs 2018-2019 i inclourà oferta educativa relacionada amb les arts escèniques i plàstiques.

Es desenvoluparà a més d’una vintena d’espais de tot el municipi amb la voluntat de ser un reflex del carrer i per garantir la igualtat d’oportunitats. Les inscripcions per formar part d’aquest nou projecte impulsat per l’Ajuntament de Santa Perpètua es posaran en marxa el dilluns 21 de maig a través del web staperpetua.cat. Abans, la ciutadania rebrà un llibret amb tota la informació referent a l’oferta i els preus.

EMA és l’Escola Municipal de les Arts, un nou projecte cultural i educatiu que l’Ajuntament de Santa Perpètua presenta aquest mes i que començarà a caminar a partir del proper curs escolar 2018-2019. L’EMA és un projecte nou que engloba diferents propostes que ja existeixen al municipi: l’Espai de les Arts, algunes de les activitats artístiques de la Xarxa de Centres Cívics i l’Escola Municipal de Música i Dansa amb l’objectiu de crear un veritable centre d’activitat artística.

L’EMA inclourà a la seva oferta educativa formació sobre arts escèniques: música, teatre, dansa i circ i formació en visuals i audiovisuals: cinema, disseny, fotografia, videojocs, plàstiques, conservació i restauració.

Les diferents disciplines artístiques adreçades a totes les edats, s’impartiran a diversos equipaments de la ciutat de la mà de professionals “que acompanyaran aquest nou camí amb l’objectiu de que Santa Perpètua sencera s’ompli d’art i sigui un instrument més de cohesió social”. D’aquesta manera s’expressa l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que ha manifestat que “l’Escola Municipal de les Arts comença a caminar i ve per a quedar-s’hi, per a sumar, per a compartir, per a treure l’artista que tots i totes portem dins”.

L’EMA no és només un centre on fer activitats artístiques de forma aïllada, neix amb la voluntat de ser un centre interdisciplinar basat en el treball i realització de projectes comuns entre les diferents arts dissenyats als equips de treball. El director de l’Escola Municipal de Música i Dansa i membre de l’equip tècnic de treball de l’EMA, Eliseu Ribes, explica sobre el nou projecte que és un pas més per a la “democratització de la pràctica artística a la localitat, possibilitant que Santa Perpètua sigui un municipi d’art. L’EMA ha de ser el reflex del carrer i garantir la igualtat d’oportunitats” i és que a qualsevol racó del municipi es produiran expressions artístiques. Es preveu que unes 25 aules repartides entre els centres cívics, La Promotora, CAM Bernades, centres educatius, l’edifici de Desenvolupament local i el complex de la Granja Soldevila acullin la formació de l’EMA.

Les preinscripcions per formar part d’aquest projecte innovador i integrador al voltant de les arts s’iniciaran el 21 de maig i està previst que es pugui formalitzar on-line, a través del web municipal i presencialment. Els centres cívics i la Granja Soldevila seran els punts on la ciutadania podrà informar-se de l’oferta i els preus del ventall formatiu. A més, els propers dies es distribuirà a totes les llars de Santa Perpètua un llibret amb tota la informació necessària per triar l’oferta educativa de cada alumne. Es tracta que qui participi de l’EMA pugui construir el seu camí, explica Eliseu Ribes.
“Segur que hi trobarem a l’EMA el nostre espai, el nostre moment, allò que fa temps que portem al cap de fer i que mai ens hem atrevit. Hi ha un munt de possibilitats a la mida de tothom”, conclou l’alcaldessa, Isabel Garcia.


Foto: Logotip de l'Escola Municipal de les Arts / Manel Cuesta

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial
14 Jun 2024 09:33 - RedaccióLa Coral Renaixença programa aquest diumenge el Concert de Primavera a l'Església Parroquial

La Coral Renaixença convida la ciutadania a assistir al seu tradicional Concert de Primavera que s’ha [ ... ]

'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola
14 Jun 2024 09:24 - Redacció'Aprenent de l’experimentació' és la nova mostra d’Antonio Riverola

El perpetuenc Antonio Riverola presenta l’exposició Aprenent de l’experimentació entre el 14 de [ ... ]

El MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC
10 Jun 2024 15:21 - RedaccióEl MTIV té atractius especials i singulars per al director del MNACTEC

El director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), Jaume Perarnau, [ ... ]