hola

Aquesta nit tindrà lloc el concert de la BCN Gipsy Balkan Orchestra BGKO, en el marc de la Central Musical que la Regidoria de Cultura ha programat dins del festival d'arts d'estiu Moguda Escènica. L'actuació començarà a les 22 hores a l'amfiteatre del parc Central.

La BGKO, per la seva internacionalitat, esdevé el cap de cartell de la Central Musical, segons ha detallat la Regidoria de Cultura. De fet, aquesta és l'única actuació de la gira europea i americana d'aquesta formació internacional que fa a Catalunya fins el seu retorn a l'octubre. LA BGKO posarà en escena el seu darrer disc Avo kanto que significa les cançons dels avis en llengua esperanto. Els temes d'aquest treball discogràfic es van poder crear gràcies al que va donar de si la seva gira anterior De l'Ebro al Danubio, segons ha explicat un dels fundadors de la BCN Gipsy Balcan Orchestra BGKO, Mattia Schirosa que també ha detallat que als balcans hi ha conflictes entre pobles i fronteres però que les melodies velles que han anat descobrint són transversals i agermanen a totes les persones de la zona.

El mètode de treball musical de la BCN Gipsy Balcan Orchestra BGKO és a través de jam sessions que fan cada setmana amb espectadors i els arranjaments de les cançons es fan segons les reaccions del públic. Mattia Schirosa explica que quan han viatjat als Balcans han quedat sorpresos perquè ells anaven a aprendre i es van trobar amb molts seguidors. Schirosa creu que és per la seva reinterpretació genuïna però fresca i nova.


Foto: La formació actua al parc Central a partir de les 22 horesBCN Gipsy Balkan Orchestra

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]