hola

L'Espai 1 de La Granja Espai Cultural acollirà fins el 24 de febrer l'exposició Història del manga i anime coincidint amb el 50 aniversari de la revista Weekly Shonen Jump, la mítica publicació que va presentar sèries com Bola de Drac i que en el seu moment més àlgid va arribar a vendre 8 milions d'exemplars a la setmana, segons va destacar el comissari de la mostra i expert en manga, Ruben Molins, durant l'acte d'inauguració de l'exposició que es va celebrar el divendres 18 de gener.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, va explicar que aprofitant la mostra es portaran a terme diverses activitats a les que s'han sumat la Biblioteca Municipal i l'Escola Municipal de les Arts (EMA). El president de l'Associació de Cultura Japonesa Neko San, Albert Garcia, va anunciar que han programat un taller d'iniciació al japonès, de hama i teru teru (personatge japonès que es penja a les finestres per cridar al bon temps) i es projectarà la pel·lícula Mazinger Z infinity, el 8 de febrer a les 18.30h a l'Espai 2.

La mostra recull originals, litografies, serigrafies o figures de sèries mítiques de manga o anime i una breu història, descrita en plafons, que recullen aquests darrers 50 anys de còmics tradicionals japonesos i la seva versió animada, anime. Ruben Molins va explicar que hi ha molta afició al manga i va recordar que el saló del Manga a Barcelona és el tercer més important del món després de Tòquio i París. La mostra repassa sèries mítiques com Bola de Drac, Dr Slump, i també d'èxits de la dècada dels anys setanta com Heidi o Mazinger Z.

Ruben Molins ja va presentar a Santa Perpètua conjuntament amb Ruben González l'exposició Una imatge sobre el còmic i El Barça, més que un còmìc , a través de Rubens Produccions.

Programació 

Amb motiu de la mostra Història del manga i anime. 50 anys de la revista japonesa Weekly Shonen Jump, arriba també una programació d'activitats que tindrà lloc aquest trimestre i que s'inaugura el 27 de gener amb el Museu en família sota el títol Això va de còmic, a càrrec de Darío Suárez, professor de còmic de l'EMA.

El 29 de gener, a les 18h, a l' Espai 2, xerrada sobre còmic manga amb el títol Què? Per Què? Per A Qui?, a càrrec de l’Espai Daruma. El 2 de febrer, a les 11:30h a l'Espai 1; taller
Iniciació al fow (joc de cartes japonès) i iniciació al japonès a càrrec de l’Associació Neko San. L'entitat també programa el 8 de febrer, a les 18:30h a l'Espai 2, la projecció de la pel·lícula
Mazinger Z Infinity

El 24 de febrer, a les 11.30h, al Museu Municipal tindrà lloc el Museu en Família amb un Taller de hama i teru teru a càrrec de l’Associació Neko San

L'Espai Daruma oferirà a la l'Espai 2 de La Granja Espai Cultural, dues xerrades sobre el còmic manga, Els superherois del manga i Els robots del manga. La primera el 26 de febrer i la segona, el 26 de març. Començaran a les 18 hores.

Per últim, el 21 i 28 de febrer tindrà lloc , a les 17.30 hores, un taller de disseny de personatges manga amb Ipads a càrrec de l’il·lustrador Pau Gámez.


Foto: La mostra es pot visitar fins el 24 de febrer / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Gairebé una quarantena de parades a la Diada de Sant Jordi, al passeig de la Florida
23 Abr 2024 11:02 - RedaccióGairebé una quarantena de parades a la Diada de Sant Jordi, al passeig de la Florida

El passeig de la Florida torna a ser avui el punt neuràlgic de la celebració de la Diada de Sant Jordi [ ... ]

Tot preparat per Sant Jordi 2024
22 Abr 2024 11:10 - RedaccióTot preparat per Sant Jordi 2024

El passeig de la Florida serà un any més el punt neuràlgic de la celebració de la Diada de Sant [ ... ]

'IAIA' ofereix una nova funció aquest dissabte (18.30h) davant la bona acollida
18 Abr 2024 11:21 - Redacció'IAIA' ofereix una nova funció aquest dissabte (18.30h) davant la bona acollida

IAIA és el nom de la propera obra programada en el marc d’Efímera a la Sala Telers. L’obra de [ ... ]