hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua declararà avui la Festa de l’Arbre i homenatge als poetes Festa Cultural d’Interès Local. La Corporació felicita l' Associació d'Amics de Santiga que fan possible aquesta activitat des de l'any 1984 així com el seu compromís i dedicació aconseguint una festa arrelada al nostre poble.

La Corporació la considera "una activitat cultural única a tot Catalunya, ja que no gens recorrent en el territori, immortalitzant l’homenatge amb el descobriment d’un aplaca en honor al poeta o poetessa a la paret del sentiments de la plaça de Santiga, on queda el testimoni de forma perpetua".

L'Ajuntament explica que la Festa de l'Arbre i homenatge als poetes s’ha realitzat durant més de 30 anys de forma ininterrompuda, fent créixer la festa, treballant per portar poetes i poetesses de renom i fent participar d’aquesta altres entitats culturals com som el Grup de Teatre Tàndem, el Grup de Teatre Perpetuenc, el Grup Ball de Gitanes, la Coral Renaixença, el Grup Jove de Geganters de Santa Perpètua i l’Escola Municipal de Música i Dansa.

El consistori creu que es tracta d'una festa singular, que forma part de les festes tradicionals de Santa Perpètua i que ha donat a conèixer el nostre municipi fora del nostre entorn més proper. També destaca la participació de poetes i poetesses d’arreu, molts dels quals molt coneguts, que han volgut venir al municipi i participar d’aquesta activitat. El Ple expressa que la festa enforteix l’entorn de Santiga amb un caire més cultural, donant a conèixer aquest emplaçament i l' església de Santiga declarada Be Cultural d'Interès Local (BCIL).

La festa de l’arbre neix el 11 de març de 1984 amb l’objectiu, entre d’altres, de millorar l’entorn de l’ermita de Santiga, repoblant-lo d’arbres i arbust. L’any 1990 es creu oportú enfortir la tradicional plantada, amb un acte de caire més cultural, per a homenatjar un poeta dels Països Catalans, per tal de perpetuar els seu record i la paraula escrita dins d’un entorn Santiga, que és natura i alhora sentiment. Per tal motiu, es descobreix una placa a la paret dels sentiments en honor del poeta homenatjat, perquè serveixi de testimoni al llarg del temps. Des de l’any 1990 fins al 2018 s’han homenatjat 29 poetes de parla catalana i una trentena d' artistes locals han realitzat la placa d’homenatge.

Ordre del dia

Aquesta declaració serà un del catorze punts de l'ordre del dia de la sessió plenària ordinària del mes de febrer on també destaca ratificar l’acord adoptat pel Ple de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en data de data 28 de novembre de 2006 de cessió d’un terreny de propietat municipal de més 7.000 m2, a la Generalitat de Catalunya per a la construcció d’un centre educatiu, en aquest cas Els Aigüerols. La proposta també sol·licita a la Generalitat de Catalunya que aquest centre educatiu sigui destinat a un Institut-Escola.

Altres punts d'interès seran l'aprovació de la modificació de l'ordenança de gestió dels residus municipals, la verificació del text refòs de les ordenances reguladores del pla parcial urbanístic del sector residencial d'urbanització prioritària de Can Filuà,  l'aprovació de les tarifes d'autotaxi i l’adhesió de l'Escola Municipal de les Arts de Santa Perpètua a la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts (XEMMA). 

Per últim, la Corporació Local te previst aprovar aquest vespre una proposició de denuncia de l’espoli que fa el Marroc dels recursos naturals al Sàhara Occidental amb la complicitat de multinacionals i països membres de la Unió Europea. La proposta exigeix el compliment de  les dues sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, relatives a la falta de legalitat de tots els convenis comercials amb Marroc que incloguin el territori del Sàhara Occidental.


Foto: Paret dels Sentiments a Santiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]