hola

Gairebé una trentena d'activitats formen el programa de la Festa Major d'Hivern de Santa Perpètua de Mogoda, que enguany tindrà lloc entre els dies 1 i 17 de març.

Exhibicions de ball, música, exposicions, representacions teatrals, gegants, diables i sardanes són algunes de les propostes, organitzades per l'Ajuntament i les entitats per celebrar les festes d'hivern, que tenen lloc coincidint amb l'onomàstica de la patrona del municipi, Santa Perpètua, el dia 7. El programa d'enguany també inclou el Carnaval, els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones i la festa de 30 anys de Ràdio Santa Perpètua, a més de la Milla per la Diversitat i la 17a Llotja de Vehicles Clàssics i Antics.

L'Ajuntament ha convidat a tota la ciutadania del municipi a gaudir de les activitats, dissenyades per a totes les edats, i ha agraït un any més la participació i implicació de les entitats locals.

Les activitats s'iniciaran aquest divendres 1 de març amb la celebració del Corretasques, a càrrec de l'entitat Mogoda Perpètua. L'activitat començarà al parc Central i finalitzarà a CAM Bernades, on tindran lloc les actuacions de DJ Partisana, Nostromo Beer Brothers i Djgeridoo.

L'endemà la gresca, la xerinola i la disbauxa envairan Santa Perpètua amb la celebració de la Festa de Carnaval. La Rua de Carnaval i el tradicional concurs a la tarda, i el Ball amb DJ Hendry al Pavelló a la nit, seran les activitats d'aquest dissabte 2 de març.

Una ballada de country de l'entitat local Moguda Country, dedicada a l'entitat local ADSP Junts per la diversitat, l'audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa de l'Agrupació Sardanista de Santa Perpètua i l'exhibició del Grup de Ball de Gitanes del municipi seran les activitats de diumenge 3 de març al matí. A la tarda, l'actor Bruno Oro protagonitzarà l'espectacle Immortal al Teatre del Centre, en el marc de la Mostra de Teatre Amateur de Tàndem.

Les activitats de la Festa Major d'Hivern continuarà el dia de la patrona, el dijous 7 de març, amb un espectacle de circ a la plaça de la Vila, a càrrec de la Companyia Actua Produccions. A la tarda, a les set, el CREM presentarà un el Cicle d'història del Vallès i del patrimoni immaterial del Vallès i una nova edició de la revista l'Ordit al Centre Cívic El Vapor, mentre que l'Espai 1 de La Granja acollirà la inauguració una hora més tard de l'exposició col·lectiva d'artistes locals, enguany dedicada a la temàtica mar de plàstic. Coincidint amb aquesta jornada festiva al municipi, Ràdio Santa Perpètua organitzarà la Festa dels 30 anys de l'emissora que comptarà amb les col·laboracions d'Alfred Garcia, Cadena de Favores, Charly Rodríguez, Crew Dance, Le Nais, Loka Linda, Marina Caro, Proa Deejay, Suki Landaeta, Joaquín Garli, Yaneisy Martínez i Chica Mei.

L'endemà, 8 de març, se celebra el Dia internacional de la dones, amb la lectura del manifest institucional a les dotze del migdia a la plaça de la Vila.

La calçotada popular del Casal Popular inicia les activitats del segon cap de setmana de Festa Major, el dissabte 9 de març. A la tarda, tindran lloc una ballada de gitanes amb el Grup Ball de Gitanes de Santa Perpètua i Sa Colla de balls de pagès de Sant Carles de Peralta, d'Eivissa; i la plantada de feres i tabalada i el ritual de foc, organitzada pel Grup Jove de Diables. La jornada es clourà amb la celebració de la Santa Moguda, amb el concert amb La Ruca, Machete en Boca i Combo Marx Revolution. Diumenge, un any més tindran lloc la Trobada de puntaries, que arriba a la 23a edició, la trobada de Gegants, i l'exhibició de balls amb el Grup Ghassaly, Bollywood i Urban Dance Studio, al matí; i la representació de l'espectacle La Ceba, a càrrec del Grup de Teatre Tàndem, a la tarda.

Durant la darrera setmana de la Festa, també s'han programat dues activitats. La presentació del vídeo amb ulls de dona, el dia 12; i la segona sessió del Cicle d'Història del Vallès, el dia 14.

Dissabte 16 de març tindrà lloc una nova edició, la dissetena, de la Llotja de Vehicles Clàssics i Antics, la 21a Trobada d'Arpistes i la Vuitena Trobada de cors de la gent gran. La Festa Major d'Hivern 2019 es tancarà el diumenge 17 de març amb la celebració de la Sisena Milla Santa Perpètua, organitzada per la Regidoria d'Esports, Espiral i ADSP Junts per la diversitat, i l'espectacle infantil de Xarxa Santa Perpètua Old Time Bakery a càrrec del Mag Edgard.


Foto: Imatge d'arxiu de la Trobada de Gegants / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]