hola

Centenars de ciutadans i ciutadanes van gaudir dissabte 2 de març a la tarda de la Rua de Carnaval, en la qual enguany han participat cinc comparses.

Totes van emportar-se algun dels premis que atorga l'Ajuntament de Santa Perpètua. Per primer cop un grup va rebre tres premis. Va ser la comparsa Esperit Salvatge, de la Casa de Andalucía, que va obtenir els premis Gran Canaria (a la comparsa més elaborada); Tenerife (a la millor coreografia) i Venècia (a la comparsa millor disfressada), valorat cadascú en tres-cents euros. El grup estava format per un total de 122 persones i anava vestit de tribu indígena. És la cinquena vegada que l'entitat de Santa Perpètua participa a la Rua de Carnaval. La presidenta de la Casa de Andalucía, Mar Segura, explicava que la intenció de la comparsa és sempre passar una bona estona i fer poble al voltant de la festa del Carnaval. Segura explicava també després d'obtenir els tres premis que el grup comença a treballar en les disfresses després de les vacances d'estiu. La Casa de Andalucía va guanyar també el primer premi de la Rua de Parets i el segon a la de Mollet.

La segona comparsa més premiada va ser la d'un grup d'amics que, sota el nom de Ves pa Santa, van rebre els guardons Cadis (a la comparsa més satírica) i Sitges (a la més original), de tres-cents euros cadascú. El grup anava disfressat de les motos vespa. Un dels membres d'aquesta comparsa manifestava que no esperaven el doble premi i va animar a tothom a participar l'any que ve al Carnaval.

La resta de premis va quedar repartit entre les comparses Vaiana, de l'AMPA de l'Escola Santa Perpètua, que va obtenir tres-cents euros del premi Rio de Janeiro a la millor carrossa i Si yo tuviera una escoba (Centro Cultural Andaluz) i Folklore dominicano (Asociación Dominicana Sol y lluvias), es van repartir el premi especial del jurat, valorat en 125 euros.

La cercavila va ser seguida per molt de públic i anava precedida pel rei Carnestoltes, acompanyat pel grup d'animació la Belluga que, des de fa alguns anys s'encarrega de dinamitzar la festa. L'EMA també estava present en la celebració del Carnaval amb la participació a la rua dels dos grups de batuka. Els membres d'aquesta agrupació van mostrar les seves habilitats disfressats de personatges mitològics i fantàstics. El grup, a més, va elaborar un cavall de Troia de grans dimensions.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, es mostrava satisfet per la qualitat de les comparses a la Rua de Carnaval i comentava que, la proximitat del Carnaval amb la Cavalcada de Reis podia ser un dels motius de la baixa participació. Tanmateix, el regidor va informar que l'Ajuntament i les entitats treballaran per cercar una nova formula per al Carnaval amb l'objectiu d'augmentar la participació.

Foto: La comparsa Esperit Salvatge, de la Casa de Andalucía / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]