hola

La Trobada de Feres que va organitzar el Grup Jove de Diables de Santa Perpètua el dia 9 de març va ser menys nombrosa del previst ja que només va participar una de les tres colles convidades, la de Sant Pau de l'Ordal. Tot i això, els diables de les dues colles van fer lluir les seves bèsties i van fer tot el recorregut des de la plaça de la Vila fins a la rotonda de la Font.

L'inici de l'activitat va comptar amb una estrena per part de l'Escola Municipal de les Arts, EMA, que va dur a terme la primera col·laboració amb una entitat local i va consistir en la creació d'un espectacle d'alguns grups de dansa de l'EMA que van ballar a ritme de rituals de tabals i de foc. Els tabalers del Grup Jove de Diables van posar la música i l'EMA la màgia de la dansa.
El cap de colla del Grup Jove de Diables de Santa Perpètua, Pere Benet, va explicar que era un projecte totalment novedós que ha agradat molt al públic congregat a la plaça de la Vila.

El grup Jove de Diables va recordar durant l'activitat al perpetuenc i president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Benet va afirmar que mentre estigui a la presó i com antic membre de la colla li faran mostres de suport.

El drac alat del Grup Jove de Diables de Santa Perpètua va omplir de llum i foc el dissabte a la nit de Festa Major d'Hivern. L'EMA va estrenar una peça de dansa basada en la música de tabals.

Gegants

Diumenge 10 de març va tenir lloc la Trobada de Gegants que va comptar amb la participació de les colles de La Llagosta, Sant Cugat del Vallés, Guinardó (Barcelona), Pallejà, Lloret de Mar, Vic i Maials. Enguany, després de molts anys realitzant la gimcana gegantera, la colla perpetuenca va decidir fer cercavila i no competició entre colles. Dolors Lardin, membre dels Gegants explica que aquesta va ser la decisió que va prendre la colla l’any passat degut a la quantitat de feina que suposa organitzar-la.

L’activitat va començar a les 9.30 hores amb la plantada al parc Municipal i un esmorzar per a totes les colles participants i la cercavila es va iniciar a les 11.30 hores amb una primera parada a la plaça de l’església, on cada colla va fer ballar els seus gegants. Va ser en aquest punt quan la participació de la ciutadania va ser més elevada.

La cercavila va finalitzar a la plaça de la Vila on una a una van entrar les colles participants i es va fer una ballada conjunta. A més, els Gegants de Santa Perpètua van entregar als participants una oca feta per la colla amb imatges dels gegants locals. L’entitat va destacar la incorporació de dues noves timbaleres al grup de gralles i el fet que la colla de Maials va portar com a obsequi ampolles d’oli per a la resta de participants.

Els Gegants de Santa Perpètua van celebrar la Trobada de Festa Major d’Hivern pels carrers del municipi amb bona resposta ciutadana i amb la participació de set colles convidades.

Puntaires

D'altra banda, el parc Central es va omplir al matí amb les 350 persones que van prendre part a la XXIII Trobada de Puntaires, organitzada per l’Associació de Puntaires de Santa Perpètua. Les puntaires van venir de diverses poblacions i algunes d'elles, segons va manifestar l'organització, no havien comptat amb la marató de Barcelona i finalment no van poder arribar a la nostra localitat, segons va explicar la membre i professora de l'Associació de Puntaires de Santa Perpètua, Alicia Guerrero.

També diumenge a l'amfiteatre del parc Central, es va poder gaudir de diverses exhibicions de ball amb Urban Dance Studio, el Grup Ghassaly i Arts Humanes Bollywood.


Foto: L'EMA co·labora per primer cop amb una entitat local / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida
22 Jul 2022 12:05 - NataliaSantiga acull dissabte una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

El XXXIIè Concurs de Pintura Ràpida d’Amics se celebrarà el dissabte 23 de juliol. Amics de Santiga [ ... ]

La Casa de Andalucía celebra el desè aniversari
20 Jul 2022 12:57 - RedaccióLa Casa de Andalucía celebra el desè aniversari

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu [ ... ]

Cultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central
18 Jul 2022 12:49 - RedaccióCultura destaca la qualitat dels espectacles de la programació Moguda Escènica que ha retornat al parc Central

El festival d'arts Moguda Escènica organitzat per l'Ajuntament de Santa Perpètua ha finalitzat amb [ ... ]