hola

"Una gran poetessa, una gran dona". Així és com definia el president d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, a la mallorquina Antònia Vicens en el decurs de la Festa de l'Arbre i Homenatge als poetes que es va celebrar aquest diumenge al paratge de Santiga.

L'escriptora homenatjada, va excusar la seva assistència per malaltia, però va declarar a través d'un escrit llegit per Jaume Vinyals haver dedicat la seva vida intentant donar forma a les emocions a través de l'escriptura i es mostrava contenta de saber que les seves paraules "planaran damunt la vall de Santiga".

Antònia Vicens va rebre el seu primer reconeixement per la seva obra l'any 1965 quan va guanyar el concurs literari de Cantonigrós amb un recull de tres contes. Guardonada també amb el premi Sant Jordi 1967 per la novel·la 39 graus a l'ombra. Aquest reconeixement va impulsar la seva literatura i, des d'aleshores, va publicar nombroses novel·les. La crítica ha vist en aquesta escriptora preocupació per temes com la condició de la dona, la soledat i la terra pròpia.

Durant l'homenatge a aquesta escriptora aquest diumenge a Santiga, membres del Grup de teatre Tàndem i Perpetuenc van donar donar lectura a diversos poemes de la seva obra i l'artista local Judit Humet va ser l'encarregada de fer la placa commemorativa que ja penja de la Paret dels sentiments. Segons la mateixa artista, l'obra ha volgut destacar la poetessa com a una "dona rebel" i els seus escrits d'una "bellesa dura".

Prèviament a l'homenatge es va fer la plantació d'un arbre a Santiga com a símbol de preservació del paratge. Les entitats Gegants de Santa Perpètua, Ball de gitanes, Aula d'Extensió Universitària i grups de teatre Tàndem i Perpetuenc van participar i col·laborar amb la festa, que va ser declarada d'Interès Cultural Local al Ple de febrer.

Per la seva part, l'alcaldessa de Santa Perpètua va voler felicitar les entitats organitzadores i col·laboradores la seva implicació per la cultura i la natura i va destacar la vida i obra de la poetessa homenatjada. De la mateixa manera, Isabel Garcia, va convidar la ciutadania a passejar pel paratge de Santiga tot llegint les plaques commemoratives de la festa homenatge als poetes de la Paret dels sentiments.


Foto: La plaça de Santiga va acollir l'homenatge / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]