hola

La periodista Gemma Nierga va presentar ahir en un Teatre del Centre Parroquial ple el llibre Tres dies a la presó. Un diàleg sense murs, que ha escrit conjuntament amb el perpetuenc i president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en presó preventiva des de gairebé 19 mesos acusat de rebel·lió.

Nierga va explicar com va ser les cinc visites que va fer a Cuixart a la presó i en el qual va entrevistar una persona a la qual no coneixia abans. Ara, diu, són bons amics, i en més d'una ocasió va dir que esperava poder passejar plegats els carrers de Santa Perpètua de Mogoda.

L'acte, que va ser una conversa entre Gemma Nierga i el vicepresident d'Òmnium Cultural Marcel Mauri, va començar amb la lectura d'una carta que Jordi Cuixart li va fer arribar a Nierga expressament per ser llegida davant del públic. En ella feia un retrat del seu carrer, del veïnat i recordava moments i jocs d'infantesa. Cuixart va enumerar un seguit de persones de les quals ja havia parlat amb Nierga en les seves converses a la presó sabent que serien presents. Jordi Cuixart també va confessar a la periodista que havia estat tertulià a Ràdio Santa Perpètua. Una carta emotiva que va fer riure el públic i fins i tot va fer plorar a Gemma Nierga.

El llibre Tres dies a la presó. Un diàleg sense murs va ser un encàrrec d'Òmnium Cultural a Gemma Nierga. El vicepresident de l'entitat reconeix que va ser una idea per donar a conèixer el Jordi Cuixart ja que la imatge que es projectava d'ell no li agradava al mateix Jordi.

La periodista va explicar que, quan es va decidir a fer-lo, va voler venir a Santa Perpètua a conèixer la família i descobrir l'entorn on ha viscut. Gemma Nierga diu que el gran regal de fer aquest llibre és haver conegut al Jordi Cuixart i reconeix que la imatge que ella tenia del Jordi era molt diferent.

Nierga va puntualitzar que l'encàrrec era fer unes entrevistes sense ensabonar el Jordi, però va assegurar que la calidesa demostrada en les converses i la bona connexió que es va donar entre tots dos li feia oblidar que hi havia un vidre entre ells.

La periodista afirma que Jordi Cuixart es va mostrar com és, sense cuirassa i sense disfressa, i amb les contradiccions que tota persona té. Durant l'acte va explicar que Cuixart al llegir les galerades del llibre primer va pensar això no es pot publicar i en una segona lectura l'endemà no va voler canviar ni una coma. Fins i tot va confessar que havia plorat.

Per personatge, per moment, per durada de l'entrevista aquesta "És l'entrevista més especial que he fet mai", ha confessat la periodista Gemma Nierga.


Foto: Mauri i Nierga, durant la presentació del llibre al Teatre del Centre / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]