hola

Més de 400 usuaris han pres part aquest 2019 en els projectes i accions del programa Indústria 4.0. Aquest projecte de l’Ajuntament de Santa Perpètua i els municipis de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC), subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), pretén accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses; facilitar la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals; i sensibilitzar i promoure les vocacions industrials entre els joves, els desocupats i la ciutadania.

En el marc d’aquest projecte, s’emmarquen l’espai SPMakers, accions i tallers de realitat virtual i augmentada i la iniciativa Task Force Tecnològic.

L’espai SPMakers és l’equipament emblemàtic del programa. Situat a la planta baixa del CREVE, està dotat amb tecnologies de fabricació digital, impressores 3D, talls làser i de vinil i escàner on es realitzen activitats de difusió, promoció, iniciació i suport al voltant de la fabricació digital amb l’acompanyament d’un especialista. Un total de 278 persones han pres part en alguna de les més de 70 accions organitzades per la Regidoria de Desenvolupament Local en aquest equipament, adreçades a empreses, emprenedors, instituts, persones desocupades i ciutadania en general.

El darrer trimestre de 2018, l’Espai SPMakers va introduir una nova línia d’activitats relacionades amb les realitats virtual i augmentada. L’objectiu és apropar el coneixement d’aquestes noves tecnologies que s’estan implantant en entorns virtuals i oferir formació capdavantera en aquest espai municipal de fabricació digital i de tecnologies 4.0. Durant aquest any, un total de 79 persones han participat a les accions proposades. Així, per a les persones desocupades s’han dut a terme cinc se ssions demostratives de realitat virtual, amb 29 assistents, i un taller d’especialització, amb la participació de 8 persones. Per a empreses, s’han realitzat sis sessions, amb 25 assistents i tres tallers d’especialització, amb 17 assistents.

Una altra línia d’intervenció que s’està realitzant en el marc del projecte Indústria 4.0 és la iniciativa Task Force Tecnològic, que consisteix en un assessorament i acompanyament especialitzat a les empreses, autònoms i professionals del territori amb l’objectiu d’acompanyar-los en el procés de reflexió estratègica sobre els canvis a introduir per realitzar la transformació cap a la indústria 4.0 i poder definir a continuació un primer projecte que doni inici al procés de canvi. Durant aquest 2019, s’han dut a terme dues jornades amb una quinzena de participants. Respecte de les consultories, dotze empreses han realitzat la Diagnosi tecnològica in company; set han realitzat el Projecte Management; sis han demanat suport del Banc d’Empreses Tecnològiques mentre que tres noves empreses s’hi han afegit com a proveïdors d’aquest Banc.

Per últim, també en el marc d’aquest programa, s’han realitzat dues jornades amb la participació de 25 professors de formació professional.


Foto: Taller al Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Se signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:31 - NataliaSe signen més de 1.000 contractes al mes de juny a Santa Perpètua

Durant el mes de juny s’han signat 1.212 contractes a Santa Perpètua, 71 més que al mes anterior, [ ... ]

El servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones
25 Jul 2022 10:06 - NataliaEl servei de Borsa de Treball ajuda a la inserció laboral de 80 persones

La Borsa de Treball de l’Ajuntament ha gestionat un total de 191 ofertes de feina i ha ajudat a 80 [ ... ]

La CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari
21 Jul 2022 11:31 - RedaccióLa CIM Vallès celebra el seu 25è aniversari

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, van participar [ ... ]