hola

Més d’un centenar de persones van participar l’any 2019 al Dispositiu d’Orientació i TIC DOT, un projecte del Servei de Desenvolupament Local adreçat a persones desocupades i en cerca de millora d’ocupació residents al municipi, especialment a les que poden millorar la seva ocupabilitat reforçant les seves competències digitals per a la cerca de feina.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor de Desenvolupament Local, Jordi Navarro, van lliurar a final d'any els diplomes acreditatius a les persones participants en l’edició 2019. Durant l’acte, Navarro va destacar que des del Consistori es continuarà prioritzant la formació i l’ocupació de les persones. Per la seva part, l’alcaldessa va felicitar els participants i els va engrescar a seguir-se formant i continuar utilitzant els serveis municipals de Desenvolupament Local.

Al dispositiu 2019, hi van participar 109 persones amb un itinerari superior a les quatre hores de durada, amb una major representació d’homes, 54%, segons les dades de Desenvolupament Local. Pel que fa a la inserció, es té constància que un 31% del participants han accedit a una nova contractació laboral. “Són primeres dades i estem convençuts que durant el seguiment del projecte veurem incrementada aquestes xifres”, han afegit des del Servei.

El 96% de les persones beneficiàries del dispositiu ha participant en una o més accions grupals. “A banda de les entrevistes individuals de tutorització i el seguiment de l’itinerari de les persones participants, el dispositiu ha ofert la possibilitat de participar en accions grupals de millora competencial”, han explicat des del Servei.

Un total de 46 persones diferents van realitzar accions de formació professionalitzadora. En aquest àmbit, entre els mesos de maig a juliol dotze persones van realitzar un curs de Tècnic/a bàsic/a manteniment d’equips industrials i línies de producció, de 100 hores, vuit de les quals es van complementar amb un període d’estades pràctiques d’un promig de 122 hores en cinc empreses del territori (Catalana de Clima; Comeca Transport Spain; Controlsa, SA; Main-Elec Mogoda SL i Tecnoenvas del Vallès SL).

El dispositiu també ha inclòs accions que han permès als participants l’obtenció de carnets professionals com el de manipulació d’aliments (17 persones) i de conducció de carretons elevadors (23 persones).

Pel que fa la millora de les competències TIC, es van fer accions d’alfabetització digital, d’ofimàtica bàsica, d’excel, de treball al núvol i d’iniciació a la impressió 3D, en les quals van participar un total de 35 persones. A més, altres tretze van participar al mòdul d’anglès inicial, de 96 hores.

Quant a les competències d’accés a l’ocupació, un total de 57 persones van realitzar els tallers Tècniques de Recerca de feina en anglès i Speed Dating, i els monogràfics Innova el teu CV, Borses de treball, Autocandidatures online i Networking. A més, 28 persones van participar en les accions específiques de cerca activa a l’espai del Club de la Feina i 22 van ser donades d’alta a la plataforma virtual Netclub en mode de proves, a través de la qual van tenir accés a diversos recursos laborals i formatius i activitats online.

En l’àmbit de les competències transversals, 37 persones van participar als tallers d’Autoconeixement i definició de l’objectiu professional; de Comunicació i Assertivitat; de Talent i Creativitat; de Presa de Decisions; i de Gestió de l’estrès. També es van dur a terme dos tallers realitzats en entorns oberts: un enfocat envers el desenvolupament del talent i la creativitat (realitzat al Parc de les Olors) amb set participants), i l’altre sobre autoconfiança i autoestima (basat en tècniques d’equinoteràpia), amb 9 participants.

El DOT està dissenyat pel Servei de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua i cofinançat per la Diputació de Barcelona dins del marc de Projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local del Catàleg de Serveis 2019.


Foto: Alguns dels participants del dispositiu 2019, durant la cloenda amb l’alcaldessa, el regidor i personal tècnic municipal / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Palau-solità i Plegamans assumeix la presidència de l'AMERC
22 Set 2023 11:59 - RedaccióPalau-solità i Plegamans assumeix la presidència de l'AMERC

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha assumit la presidència de l’Associació de Municipis [ ... ]

Mavilor Motors SA celebra el seu 50è aniversari
20 Set 2023 11:18 - RedaccióMavilor Motors SA celebra el seu 50è aniversari

Mavilor Motors SA, empresa industrial situada a Santa Perpètua de Mogoda, ha celebrat el 50è aniversari [ ... ]

Els Comerciants posen en marxa una nova promoció 'Rasca i guanya' entre la seva clientela i la del Mercat
15 Set 2023 13:53 - RedaccióEls Comerciants posen en marxa una nova promoció 'Rasca i guanya' entre la seva clientela i la del Mercat

L'associació Els Comerciants ha posat en marxa avui un Rasca i guanya que es distribuirà entre la [ ... ]